Politika

Za 5. mart zakazana nova sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru će u utorak, 5. marta biti održana 23. sednica Skupštine grada Zaječara.

Na njoj će odbornici razmatrati predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar, kao i predloga Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije postrojenja za preradu otpadnih voda iz proizvodnog pogona pivare “HEINEKEN SRBIJA” u Zaječaru.

Konačnu reč odbornici će dati i na predlog rešenja o obrazovanju Komisije za planove grada.

Evo i predloženog dnevnog reda:

4 komentara

 • Koliko Zajecarci u opste ZNAJU da su Skupstine Bora, Kladova, Negotina, Majdanpeka, Zagubice,Kuceva,Petrovca na Mlavi,Velikog Gradista…..vec su odavno DONELE ODLUKE o svojoj najsnaznijoj PODRSCI Multimodalnom saobracajnom koridoru Istok(Crnomorskom koridoru) – koji SPAJA ČITAVU EVROPU od Atlantika do Crnog mora(do strateskih luka Varna i Burgas u Bugarskoj) ..A čiji ŽELEZNIČKI ASPEKT (PRUGA) prolazi kroz Zajecar…Isto kao i njegov DRUMSKI ASPEKT novi Krak B ovog koridora (AUTOPUT ) koji dolazi iz Pravca Pozarevac-Kucevo-Majdanpek-Bor-Nikoličevo-Zajecsr -granicni prelaz Vrska Čuka- 14 regiona Bugarske ….- Varna i Burgas na Crnom moru). Sta uopste znaju gradjani Zajecara i odbornici u Skupstini Grada ZA o svemu ovome…..ne znam. Ali SVE O TOME znaju: ZA gradska administracija, ZA-upravni okrug,ZA-Regionalna privredna komora,ZA-regionalna razvojna agencija -RARIS…Pa Zajecarci mogu da se direktno obrate za SVE oveinformacije DIREKTNO I na SVE ove adrese…. U stvari, da li to mozda neko od lokalno nadleznih ZA – čelnika nevidljivo i tiho BLOKIRA stavljanje PREDLOGA skupstinske odluke o ovom koridoru pred ZA odbornike….
  Da ZA-odbornici..tu ODLUKU ne bi usvojili za manje 3,5 sekundi…??? Ako je TO tako,a to ne znam pouzdano, mozda je ovo i razlog izuzetno dugotrajnog blokiranja n ZA-odbornika… da SLOBODNO I JAVNO iznesu svoju slobodnu volju i stav o MS Koridoru Istok
  ( Crnomorskom koridoru ) …..Znaci ,ako je to tako ..onda to Zajecarci MORAJU i da znaju,i to ODMAH.? Pa evo, ZATO upravo to i citaju … Pozz.Zajecarcima iz ?.

 • P.S…i da ovo ne bude shvaceno kao neka licna prozivka gradonacelnika g.B.Nicica..
  jer bi to bilo jeftino i primitivno devalviranje same teme i ovog za Republiku Srbiju vitalno vaznog GEOSTRATESKOG Projekta….sto naravno ne dolazi u obzir i nema veze sa realnoscu ….Ali za vreme ,,vladavine,,prethodnika g.Nicica,g.Ognjenovica i g S.Mirkovica….SVO vreme za kalkulacije,prolongiranje, blokiranje,neinformisanje gradjana Zajecara, dezinformisanje o razvoju ovog Projekta, neucestvovanje u zajednickim aktivnostima u razvoju ovog Projekta sa dvocifrenim brojem gradova i opstina sa ekonomskog prostora ovog koridora, neprisustvovanje zajednickim sastancima,neodazivanje na zajednicki sastanak o ovom koridoru u Kabinetu predsednika Vlade Rep.Srbije ,blokiranje zvanicne gradske prezentacije ovog koridora za gradjane i privrednike Grada Zajecara organizaciji Grada Zajecara , primitivne,grube i tragikomicne ,,sacekuse,,koja je trebalo da ,,zaledi,, autora i nosioca ovog Projekta u Kabinetu gradonacelnika Zajecara…
  ??? i sve druge nebuloze, dripacke kreacije,muljanja i jajarenja…je potroseno..
  Kako g.Nicic dovoljan deo svega toga ,naravno ne bas sve..odlicno zna…verujem da se nece osetiti prozvan ni naljutiti…? A ako se varam..sta da se radi…bice mi zao..zivot nije bajka..To je deo tereta javnih funkcija … Nekada su iz administracije Grada Zajecara uslovljavali svoj dolazak u BG na zajednicke sastanke u instituciji poznatoj kao Konferencija gradova i opstina..time da sa dnevnog reda bude skinut MS Koridor Istok (CmK)..pa autor i nosilac ovog Projekta zbog toga nije plakao u tamo nekom cosku na 7.spratu visoke zgrade Doma Omladine u BG….nego je Projekat i u tim uslovima ,kao ,,strogo zabranjeni,,Projekat..
  nastavio svoj razvoj…Znaci samo opusteno ,transparentno ,argumentovano …bez preterane uvredljivosti..i pozdrav za g.B.Nicica.

 • P.S…i da bi SVE Zajecarcima bilo transparentno ,javno i kristalno jasno….Saobracajno-tehnicko-gradjevinaska realizacija Multimodalnog saobracajnog koridora-Istok (Crnomorskog koridora) na Teritoriji Grada Zajecara predstavlja DVE realizacije: 1.) Podizanje postojece pruge na saobracajno-tehnicki nivo TRANSEVROPSKOG ZELEZNICKOG KORIDORA.Tacka.
  2) Podizanje regionalnog puta Bor -Nikolicevo -Zajecar na nivo TRANSEVROPSKOG DRUMSKOOG KORIDORA…sto znaci na nivo AUTOPUTA PUNOG PROFILA ( 6 traka – 4 pllus 2 zaustavne).Tacka. Jer put od Zajecsra do granicnog prelaza Vrska Cuka ..ce i bez obzira na MS Koridor Istok (CmK)…biti AUTOPUT…Kako i zasto…..to vec SVE (a i mnogo vise od samo toga) uz prilozene tematske mape, precizno i detaljno piseu Finalnoj studiji ,,MS Koridor Istok (CmK,, oktobar ,Beograd 2017.g. A SVE ostalo pise u Aneks 3-SWOT ANALIZI/2 ove Finalne studije ,januar 2019.g. …Oba ova dokumenta imaju svi gradovi opstine(16) i upravni okruzi(4) sa ekonomskog prostora MS Koridora Istok (CmK)…a Finalnu studiju i SVE Regionalne privredne komore(2) i Regionalne razvojne agencije(2) sa ovog ekonomskog prostora. Pristojno je ne preterivati..vec ostaviti prostor :
  1) ZA-gradskoj administraciji
  2) ZA upravnom okrugu
  3)ZA Regionalnoj privrednoj komori
  4) ZA Razvojnoj agenciji-RARIS……da sve TO u vezi autoputa od ZA do Vrske Cuke objasne i gradjanima i privredi Zajecara. Imaju SVE dokumente i podatke da to efikasno i kvalitetno urade…
  Jedino cega vise nema ..je vremena za prolongiranje i odlaganje…. Ono je proslo..
  kao poslednji nocni ? za Banovo brdo..

Dodaj komentar