Izdvajamo Politika

Vučič raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore za nedelju, 17. decembar.

Kako je u saopštenju Vlade Srbije navedeno, održavanje novih parlamentarnih izbora u postojećim okolnostima obezbedilo bi viši stepen demokratičnosti, smanjenje tenzija koje se stvaraju između suprotstavljenih opcija u društvu, odbacivanje isključivosti i govora mržnje i afirmisanje prava na slobodno iznošenje mišljenja i stavova o određenim političkim, ekonomskim i drugim pitanjima, uključujući i dalju afirmaciju evropskih vrednosti.

„Poštovani građani, želim vam srećne izbore. Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet. U vremenu ratova i sukoba, u vremenu u kojem svi moramo biti ujedinjeni sa ciljem da očuvamo vitalni i nacionalni interes Republike Srbije. Ova kampanja je idealna prilika da građanima na jedan demokratski način predstavimo različite ideje, različite politike, koje treba da se takmiče, a koje ni u jednom trenutku neće ugroziti naše nacionalne interese. Svim učesnicima u predstojećoj kampanji želim dobar rezultat, želim im da svoje programe i ideje predstave na demokratski i civilizovan način, a za građane Srbije najbitnije je da najbolji pobede. Uveren sam da ovim izborima učvršćujemo demokratiju u našoj zemlji, a istovremeno obezbeđujemo siguran put u budućnost našoj deci“, rekao je Vučić.

Pored parlamentarnih izbora, predsedik Narodne Skupštine, Vladimir Orlić, jutros je raspisao izbore za odbornike skupština 65 gradova i opština u Srbiji, među kojima nije Zaječar.

Dodaj komentar