Politika

Vučević: Zabrinut sam zbog dešavanja u regionu

Miloš Vučević
foto: Ataimages.rs

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da je veoma zabrinut zbog dešavanja u regionu, kao i da se, posle donošenja rezolucije o Srebrenici plaši onoga što bi moglo da se dešava od jeseni ili 2025. kada očekuje “rafale inicijativa” da treba da se promeni Dejtonski sporazum.

Vučević je za Juronjuz rekao da ne zna šta je to tačno donelo usvajanje rezolucije.

“Nije donela ništa bolje u odnosima. Šta je smisao rezolucije, bojim se da je to ono što nam sledi s jeseni ili 2025. Tada ćemo čuti rafale inicijativa da treba da se promeni Dejtonski sporazum. Ja da sam Bošnjak prigrlio bih Srpsku, time što je karakterišete kao genocidnu tvorevinu terate je od sebe”, kaže Vučević.

Na pitanje šta je bila suština nedavno održanog Svesrpskog sabora Vučević je rekao da su to sabornost, zajedništvo i odgovor politički racionalan i odgovoran na sve aktuelno i ono što dolazi.

Spremni smo na dijalog, sve drugo vodi u ćorsokak

Premijer je izjavio da je Beograd spreman na dijalog sa Prištinom, a da sve drugo vodi u ćorsokak.

On je za Juronjuz rekao da ne treba da zaboravimo da je Kfor prisutan na Kosovu i Metohiji, kao i da smo okruženi zemljama članicama NATO. Ono što treba da radimo jeste da ekonomski osnažujemo Srbe u Pokrajini i pružamo građanski otpor koji je dozvoljen.

“Srbi treba da budu mudri, mi strpljivi i taktički i ne otkrivamo sve karte”, rekao je on.

Kako je rekao mir u regionu je ugrožen jer pored retorike pojedinih političara u BiH, postoje konstantni napadi na Srbe na KiM.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar