Servisne informacije

Vreme – Sunčano i toplo, danas bez kiše

Vreme – Promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Kratkotrajna kiša i pljuskovi s grmljavinom biće ređa pojava i slabijeg intenziteta u odnosu na prethodni dan. Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 24 do 30 stepeni. Na krajnjem severu Vojvodine oblačno, ponegde sa kišom.

U Zaječaru sunčano i toplo vreme. Od izlaska sunca praktično bez oblaka, a tako će biti i u najvećem delu dana. Minimalna temperatura 14, maksimalna čak do 28 stepeni. Vetar slab, uglavnom ispod 10 km/h, tek na momente do 12 km/h. U najtoplijem delu dana UV indeks visok, između 8 i 8.3 pa se ne preporučuje duže zadržavanje na suncu.

Sutra gotovo identična temperatura, ali sa više oblačnih perioda.

Do kraja radne nedelje takođe slične temperature, a za vikend prave tropske temperature. Meteorolozi nam za subotu najavljuju maksimalnu temperaturu do 35, a za nedelju i do 37 stepeni!

Posle vrelih dana, ponovo nas čeka hlađenje i kiša već u ponedeljak.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija, zbog zadržavanja nestabilnog vremena, neće pogodovati astmatičarima, reumatičarima i osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije biće izražene u vidu razdražlјivosti i bolova u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar