Servisne informacije

Vreme – Danas porast temperature, maksimalna do 30 stepeni

vreme
foto: zajecaronline.com

Vreme – Danas u Srbiji pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, u većem delu zemlje promenljiv, a samo na istoku umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Zaječaru danas sunčano i toplo vreme. Tokom jutra nešto prijatnija temperatura, a kasnije porast temperature i do maksimalnih 30 stepeni. Vetar slab i umeren, najviše do 14 km/h.

Za vikend nas očekuju još više temperature i početak novog tropskog talasa koji će zahvatiti našu zemlju. Već sutra će maksimalna temperatura dostići 33 stepena, a u nedelju će ići i do 35 stepeni.

RHMZ – NAJAVA VEOMA TOPLOG VREMENA. U URBANIM SREDINAMA POČETKOM SLEDEĆE SEDMICE PONOVO I TROPSKE NOĆI.

Narednih dana zadržaće se pretežno sunčano vreme uz dalji porast i jutarnjih i dnevnih temperatura.

Za vikend se u većini mesta očekuje od 32 do 35 °C, a početkom sledeće sedmice biće još toplije, ponegde i do 37 °C uz tropske noći u urbanim sredinama.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar