Društvo Izdvajamo

Korišćenje javne garaže u Zaječaru besplatno samo prvih 48 sati

FOTO: zajecaronline.com

Javna garaža nadomak pijace u Zaječaru od danas se, odlukom odbornika Skupštine grada, ne može besplatno koristiti u kontinuitetu duže od 48 sati, jer će u protivnom za svaki naredni dan parkiranja korisnik morati da plati cenu od 2000 dinara.

Javnu garažu u Zaječaru često pojedini građani koji žive u okolikni koriste za parkiranje svojih vozila, pa ista tu ostavljaju i po nekoliko dana. Zbog smanjenja gužve, ali i racionalnijeg korišćenja garaže koja nije „privatno“ već javno vlasništvo, na jučerašnjem zasedanju Gradskog veća usvojena je Odluka o načinu korišćenja javne garaže.

Garaža se za parkiranje vozila može besplatno koristiti u kontinuitetu najviše 48 sati, a nakon toga skorisnik će biti u obavezi da plati kaznu u iznosu od 2000 dinara po danu prekoračenja.

Od sada će, kao na samom početku funkcionisanja javne garaže, ulazak i izlazak automobila biti evidentiran na naplatnoj rampi, kada će vozačima biti izdavana elektronska kartica.

Po isteku vremenskog ograničenja, korisniku će biti omogućen nesmetan izlaz iz javne garaže isključivo po uplati propisane kazne.

Korisnik koji je prekoračio vremensko ograničenje biće dužan da pozove Komunalnu policiju ili Gradsku upravu Zaječara na broj istaknut na vidnom mestu u javnoj garaži kako bi mu se omogućio izlazak iz javne garaže. I to:

  • radnim danima: u vremenu od 7 sati i 30 minuta do 1 sata posle ponoći,
  • vikendom (petkom i subotom): od 7:30h do 4 sata ujujtru
  • nedeljom: od 11 sati do 1 sata posle ponoći.

Marina Milić

U izjavi za medije zamenica gradonačelnika Marina Milić istakla je da garaža građanima i dalje ostaje besplatna na korišćenje, ali da će nakon 48 sati od početnog parkiranja korisnik biti dužan da izmesti auto, iako opet može da uđe u garažu.

“ Tamo se dešava svašta, u garaži se nalaze automobili koji stoje tu od kada je garaža počela sa radom. Komunalna policija je utvrdila da se javna garaža koristi kao privatna, a ima automobila koji nisu u voznom stanju, automobili se parkiraju i van mesta

To moramo da sprečimo, da bi ostali ljudi imali mesta i da bi uspostavili neki red. U slučaju nepoštovanja ovog pravilnika, komunalna policija će pisati kazne“, najavila je Milić.

Račun za plaćanje kazni biće istaknut na vidnom mestu u garaži, a korišćenje garaže biće praćeno sistemom video nadzora.

Pogledajte rešenje koje su na današnjem zasedanju odbornici jednoglasno usvojili:

2 komentara

Dodaj komentar