Društvo Izdvajamo

“Kandža” za bahatog Zaječarca: Vozila mu blokirana u javnoj garaži

FOTO: Zaječar online

Na nekoliko polovnih automobila koja već par nedelja stoje parkirana u javnoj garaži u Zaječaru postavljena je  popularna “kandža”. Vozila su blokirana, kako saznajemo, zbog kršenja pravila parkiranja u javnoj garaži i pokušaja preprodaje polovnih automobila na tom prostoru. Ukoliko vlasnik ne plati kaznu zbog nepropisnog korišćenja javnog prostora, u JKP “Zaječar parking” kažu da će automobile odneti “paukom” na depo za odvoženje nepravilno parkiranih vozila.

U nameri da javnu garažu nadomak zaječarske pijace iskoristi kao izložbeni prostor, nesavesni građanin čiji identitet nismo uspeli da saznamo parkirao je preko 5 polovnih automobila bez registracionih oznaka, ali sa vidnim obeležjem “PRODAJE SE”.

FOTO: Zaječar online

Iako je parkiranje u javnoj garaži u Kursulinoj ulici u Zajerčaru besplatno, određena pravila ipak postoje, sa kojima ova neidentifikovana muška osoba očigledno nije bila upoznata. Ili je mislila da će do prodaje automobila, njegov pokušaj da zaradi neopaženo proći.

FOTO: Zaječar online

U JKP “Zaječar parking” kažu da su pravila jasna: da se vozilo najduže besplatno u garaži može parkirati 48 sati, a da je posle toga vlasnik automobila dužan da uplati sumu od 2000 dinara za svaki naredni dan.

” Kako to ovaj građanin nije učinio na vozilo mu je na osnovu člana 23. i 24. Zakona o komunalnim delatnostima, člana 278. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i člana 24. i 24a Odluke o javnim parkiralištima na vozilu je postavljen uređaj za sprečavanje odvoženja sa površine javne namene”, kažu u JKP “Zaječar parking”.

FOTO: Zaječar online

Oni dalje navode da je radi deblokiranja vozila neophodno da vlasnik izvrši uplatu naknade na licu mesta kod ovlašćenog radnika JKP “Zaječar parking” u poslovnoj jedinici u ulici Nikole Pašića u vremenu od 7 do 21 čas. A u slučaju da ne izvršiti uplatu naknade po isteku rada parkirališta, vozila mogu biti odneta specijalnim pauk vozilom na depo za odvoženje nepravilno parkiranih vozila u ulicu Negotinski put bb.

FOTO: zajecar.info

Reakciju na ovakvo ponašanje nesavesnih građana imao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji kaže da je žalosno što pojedinci u gradu ono što je besplatno i javna svojina, smatraju svojom privatnom svojinom sa kojom mogu da rade šta im se prohte.

” Gradske službe (komunalna policija i parking servis) sankcionisaće sve prekršioce pravila korišćenja javne garaze shodno Odlukama a pre svega kako bi ova, besplatna usluga, bila dostupna svima i kako bi se izbegle zloupotrebe.

Postupićemo uvek i prema svima jednako, sankcionišući svaki vid nezakonitog ponasanja”, izjavio je za portal “Zaječar online” gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ničić navodi da je putem video nadzora kojim je garaža opremljena uočeno da pojedinci vrše prodaju iz gepeka svojih automobila (što je inače kažnjivo i od strane sanitarne inspekcije), kao i to da pojedine auto škole gradsku garazu koriste za parkiranje svojih vozila.

FOTO: Zaječar online

Identitet osobe koja je parkirala polovne automobile za preprodaju nismo uspeli da otkrijemo. Na pijaci kolaju neproverene priče da vozila pripadaju nekom zaječarskom inspektoru, dok drugi tvrde da je u pitanju vlasnik jednog auto-parka u Zaječaru.

FOTO: Zaječar online

Napominjemo, informacije se nezvanične, jer do zaključenja teksta nismo uspeli da saznamo o kome se zapravo radi.

2 komentara

  • voleo bih d nam boško pokaže i dokaže da li plaća parking za svoje privatno vozila na pijaci! i kako moze po nekoliko dana da svoje privatno vozilo ostavlja u krugu gradske uprave-u dvorištu ,kao da je to njegovo vlasništvo.bahato i bezobrazno.dokazi boško ničiću.

  • Naravno da Boško NIčić ne plaća parkiranje jer on nikome ništa neplaća pa zato i vozi auto od 40000 evra.
    Da radi pošteno od plate bi mogao da kupi Punto od 2000evra.

Dodaj komentar