fbpx
Društvo

Vlada Srbije izdvojila još 90 miliona dinara za razvoj inovacija – Konkurs otvoren do 9. oktobra

pixabay.com

Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru novog konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, prenosi “Ekapija”.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, konkurs je raspisan 20. septembra i biće otvoren do 9. oktobra.

Pravna lica mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do dva miliona dinara po projektu, dok fizička lica mogu da se prijave za maksimalno 400.000 dinara po projektu.

Ministar Popović je naglasio da vlada na ovaj način želi da pospeši saradnju nauke i privrede i da motiviše kompanije i fizička lica da što više sarađuju sa fakultetima, institucijama i naučno-istraživačkim organizacijama.

“Tako će se mnogo više koristiti inovacije i nove tehnologije u industriji, a kao rezulat dobićemo veću konkurentnost domaće industrije, rast izvoza i, što je najvažnije, otvaranje novih radnih mesta u visokotehnološkom sektoru”, rekao je Popović.

Sve potrebne informacije i formulari za prijavu na novi konkurs za inovacione projekte nalaze se na sajtu ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

izvor: Ekapija

Dodaj komentar