Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Violeta Goldman: Pred zaječarskom publikom imala sam mnogo veću tremu nego bilo gde (VIDEO)

Zaječarska publika treće večeri festivala videla je komad “I konje ubijaju, zar ne?” u izvođenju Teatra „Madlenijanum“ iz Beograda.

Glumci ove predstave vodili su publiku kroz sećanje Roberta Sajvertina na nehumano takmičenje izdržljivosti u plesu u kome je on učestvovao zbog malo sendviča i bedne novčane nadoknade. Predstava dočarava svet izokrenutih moralnih normi, izvrnut poput čarape.

i-konje-ubijaju-zar-ne

Žiri, sigurno je, nije imao ni malo lak posao. U galeriji dobrih tumačenja „Zoranov brk“ otišao je u ruke briljantne Violete Goldman, koja je vidno bila iznenađenja.

„Uhh, ja sam još puna energije i ne znam kako da opišem. Lepo, lepo. Ja sam ovde pre dvadeset godina počela. Ja sam iz Zaječara, završila sam Gimnaziju ovde. Baš mi znači ova nagrada i tako da sam baš uzbuđena, pogotovu što su mi tu bili roditelji i prijatelji“, kaže Violeta.

Na pitanje koliko joj nagrada sa Zoranovim imenom znači, obzirom da je i ona iz Zaječara, kroz suze je odgovorila da joj je puno srce i da je dan provela prisećajući se prošlih dana kada je još bila u školi i sećajući se pozorišnog kafića.

„Prepuno je emocija i bude mi se sećanja, na Dejana Krstića, reditelja predstave u kojoj sam igrala dok sam bila ovde u Zaječaru i koji je preminuo, nažalost, i možda je zato više onako emotivno“, istakla je glumica i dodala da se ne bi usudila da se poredi sa Radmilovićem.

„Zoran je vrlo specifičan talenat. Mislim da svako nosi za sebe specifičan i jedinstven talenat i da ne bi moglo da se poredi, ja se ne bih usudila i mislim da ne bi trebalo da se poredim sa njim“.

Kada je govorila o premijeri komada u Madlenijanumu i nastupanju u Zaječaru, Violeta je istakla da je sada imala mnogo veću tremu nego bilo gde.

„Ja moram da priznam da sam večeras imala mnogo veću tremu nego bilo gde. Valjda je sve to nekako prirodno i da sve to ide sa onim lepim teretom o kojem sam pričala pre“, iskrena je bila Violeta.

Četvrte večeri festivala na programu je predstava “Jedan Džekson viška“, koju je po tekstu Artura Nufielda u Dramskom teatru “Račo Stojanov” iz Bugarska režirala Nevena Miteva.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar