Politika

VELIMIR OGNJENOVIĆ: Policija stavljena u funkciju politike

velimir ognjenović
foto: novojutro.rs

U ponedeljak 30. novembra pripadnici policije bez razloga ušli su po drugi put u zgradu Gradske uprave Zaječar kako bi pogledali određena dokumenta.

Novi politički angažman narodnog poslanika i predsednika Skupštine grada Zaječar Saše Mirkovića, praktično se poklopio sa upadom pripadnika Uprave kriminalističke policije, koji uveliko “češljaju” dokumentaciju u Skupštini grada Zaječara, iako je kompletno poslovanje grada proveravano mnogo puta do sada. Kako nezvanično saznajemo, operativci proveravaju validnost sklopljenih ugovora.

„Policija ima pravo da uđe u bilo koju ustanovu u zemlji ali pod uslovom da je to u skladu sa zakonom. Međutim, pripadnici UKP ušli su u Gradsku upravu očigledno po nalogu nekoga sa vrha ko je stavio policiju u funkciju politike. Simpatično je to da se dešava ovih dana dok traje brutalna kampanja protiv neistomišljenika. Mnogo puta do sada je bilo različitih kontrola i bilo je sve po zakonu. Ovo je pritisak na mene kao gradonačelnika, na članove Veća i na odbornike. Grad Zaječar nema šta da krije, ponosni smo na sve što je do sada urađeno ali ne smemo da dozvolimo da sve što treba da se uradi za grad moraju ljudi iz Beograda da dozvole. Moramo da se izborimo sa takvim pokušajem centralizacije od strane Beograda. U Zaječaru žive Zaječarci a ne članovi SNS-a ili bilo koje druge političke stranke“, izjavio je gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović.

Ognjenović je i dodao: „Ovo prihvatamo kao odmazdu zbog toga što smo pokušali da zaštitimo budžet grada od republičkih tajkunskih funkcionera.“

Podsetimo, predsednik zaječarskog parlamenta i narodni poslanik Saša Mirković istupio je iz redova Srpske napredne stranke i formirao Pokret „Jaka Srbija“. On je počeo da prikuplja potpise za osnivanje nove partije i navodi da će biti otvoreni za saradnju sa svima nakon narednih izbora ako budu usaglasili stavove oko decentralizacije i ravnomernog razvoja Srbije.

Takođe, Gradsko veće podnelo krivične prijave protiv ministarke poljoprivrede, njenih saradnika i još nekih članova Vlade i još uvek nismo dobili informacije da li je taj slučaj procesuiran.

Izvor: tvbest.rs

2 komentara

  • Ova rečenica mi je malo nejasna. Da i je ovo tekst autora ovog teksta ili citat ovog buđavca sa slike? Glasi: „Simpatično je to da se dešava ovih dana dok traje brutalna kampanja protiv neistomišljenika.“. Simpatično ili simtomatično?

  • Čekajte, kako to „u Zaječaru žive Zaječarci“. A odakle beše SM? (SM je Saša Mirković, ne Slobodan Milošević. Mada im je pricnip vladavine isti)

Dodaj komentar