Društvo

VEĆNIK ZA (NE)KULTURU: Opozicija zahteva ostavku za Vujadina Miloševića!

glas-zaječara.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nedolični komentari i verbalni sukob (po mišnjenju mnogih, ničim izazvan) između gradskog većnika za kulturu Vujadina Miloševića i poznatog i priznatog zaječarskog pisca Ivana Potića naveli su i predstavnike opozicije u gradu da se izjasne i kažu šta misle.

Tako je na nedavnoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru Miša Stanojlović, odbornik sa liste „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“ istakao da je svojevremeno on bio jedan od retkih među pripadnicima koalicije koji se nadao da će izborom Vujadina Miloševića na mesto gradskog većnika zaduženog za kulturu i informisanje i nevladin sektor doći do nekog pomaka na tim poljima u ovom gradu.

Ali nažalost vreme ga je demantovalo!

“ Pokazalo se da je Milošević, čovek nedostojan mesta na koje je izabran, jer umesto da (za platu koju prima i koja iznosi preko 80.000 dinara) radi svoj svoj posao i stvara bolje uslove u kulturi grada Zaječara, on se obračunava sa neistomišljenicima“, ističe Stanojlović na konferenciji.

Da pojasnimo stvari…

Početkom februara zaječarski književnik Ivan Potić objavio je na svom facebook profilu sledeću pesmu…

glas-zajecara.com

 

 

Ruku na srce…u tekstu su se mogli pronaći svi.. od predstavnika vladajuće koalicije do onih u opoziciji…

Ali ne…

U pesmici se istog trenutka samo prepoznao aktuleni gradski većnik za kulturu, informisanje i nevladin sektor Vujadin Milošević.

U svom prepoznatljivom „stilu“ zbog koga je mnogo puta do sada sebe dovodio u „nezavidan“ položaj, on odgovara na sledeći način…

 

glas-zajecara.com

Veoma kulturno, nema šta!

Mada ruku na srce… ni do postavljenja na funkciju gradskog većnika Milošević se ne može pohvaliti boljim „smislom za kulturu“, o čemu svedoči još jedna njegova „pesmica“ na opet poznatoj društvenoj mreži…

 

Osvrćući se na obraćanja Vujadina Miloševića na društvenim mrežama, u kojima se obračunava sa svojim neistomišljenicima, Miša Stanojlović istakao je da je taj način obraćanja tipična škola gradonačelnika Boška Ničića, kada se kao argument koriste uvrede i poniženja.

„Mi kao odbornička grupa „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“ ćemo biti prinuđeni da zbog ovakvog ponašanja i javašluka i nerada gradskog većnika tražimo njegovo razrešenje, i nije samo to razlog što ćemo tražiti njegovo razrešenje.

Vi dobro znate da samo na većini prethodnih sednica tražili finansijski izveštaj o zaječarskoj Gitarijadi.

Nismo mi ljudi koji imaju nešto protiv zajeačrske Gitarijade, zaječarska Gitarijada je naše blago, ali smo protiv toga da se ne zna kako se troše pare i gde odlaze pare naših poreskih obveznika.

Gospodin Milošević je bio u organizacionom odboru zaječarske Gitarijade 2017. godine i on je na konferenciji za štampu javno nekoliko meseci posle iste gitarijade obećao da će se obelodaniti ugovor između Gitarijade fest-a i CEKIT-a.

Do dana današnjeg mi to nismo videli.

Takođe umesto da razvija kulturu on je bio taj koji se zdušno zalagao za ukidanje Centra za kulturu grada Zaječara i njegove matične ustanove pozorišta Timočke krajine.

U zemlji Srbiji Ničićeva vlas je jedina uspela da za nepunih 10 godina dva puta ugasi i likvidira svoje pozorište i to ne zbog nekog ozbiljnog problema već samo da bi se vlast razračunala sa političkim neistomišljenicima.

To je sramota!

Umesto da smo ponudili ljudima otpremnine, mi smo preko 2 miliona dinara dali na novogodišnju rasvetu koja nam i dan-danas svetli.

Ko je odgovoran za to?

Ko plaća tu novogodišnju rasvetu?

Mi Zaječarci. ne plaća je samo on“, napomenuo je Stanojlović.

U završnom delu svog izlaganja, on je napomenuo da je Zaječar oduvek bio bogat  i umetnicima i književnicima i boemima i sportistima, ali i to da zaječar nije nikada imao u svojoj istoriji ovakvu diletantsku vlast.

“ Do skora je tu vlast u Zaječaru činio samo jedan čovek… a sada ih imamo, ne jednog, nego većinu

I mene je sramota zbog toga“ –zaključio je Stanojlović.

I kad sve ovo sumiramo… stidite li se i vi?

Ili vam je svejedno ko nas vodi i gde ćemo ovakvim ponašanjem i rečnikom završiti za par godina!

Pogledajte izjavu Miše Stanojlovića:

 

 

1 komentar

Dodaj komentar