Politika

Većnici usvojili rešenje o određivanju koeficijenta za obračun plate načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave, ali i…

www.istocnevesti.com

Juče je održana osma sednica Gradskog veća grada Zaječara. Većnici su većinom glasova usvojili Nacrte rešenje o razrešenju člana Školskog odbora Osnovne škole „Jeremija Ilić Jegor“ u Rgotini Maje Stanimirović i imenovanja Marije Tamburić  i razrešenju člana Školskog odbora Osnovne škole „Vuk Karadžić u Velikom Izvoru Srđana Vojisavljevića i imenovanju  Nene Vatović.

Na sednici je razmatran i usvojen Predlog rešenja o određivanju koeficijenta za obračun plata načelnika Gradske uprave grada Zaječara, kao i njegovog zamenika.

Prema rečima zamenice gradonačelnika grada Zaječara Marine Milić, ove plate su identične platama prethodnog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave.

„Mi nismo niti smanjili, niti povećali plate, potpuno su identične, a da li će one biti manje ili iste, verovatno ne veće, rešiće se kada mi budemo doneli, kao Gradsko veće ili Skupština, Pravilnik o njihovim platama“.

Gradski većnici su danas dali saglost i na ponudu sa cenama izvođenja dodatnih radova u Prijedorskoj, Jadranskoj, Lazarevačkoj, Homoljskoj, Banatskoj i u ulici VII udarne brigade.

„Do ovih promena je došlo zato što se ugovorom nisu decidno predvidele neke osnovne stvari, koje se prilikom izvođenja radova inače pedvide, kao što je na primer, odvod atmosferskih voda i upravo su se ti radovi pojavili kao nepredviđeni.

Činjenica je da ti radovi ne probijaju sumu koja je ugovorom već bila određena za izvođenje radova u ovim ulicama.

Popravili smo nešto što je bilo loše predviđeno prvobitnim ugovorom zaključenim između izvođača radova i grada“, rekla je Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

Inače ponuda sa cenama koju su većnici danas usvojili manja je od prvobitne ponude koju je izvođač radova predložio za oko 128.000 dinara, i tu cenu korigovao je Nadzorni organ grada Zaječara uglavnom u domenu radova koji se tiču iskopa zemlje.

2 komentara

  • ja ne dobih odgovor pa hajde ponovoda priupitam naseg boška:ko je izvodio radove na popovij plaži?da nije naš zelja?

  • Ma kad ces vec jednom da isplacujes redovno plate vaspitacima. Dokle ces vise da ih mrcvaris. Uskoro ce svi jer sa vama nemoze drugacije da ostvare svoje zarade preko SUD-a. Pa narode placaj sudske troskove zbog nemarnosti politicara. Ili jos bolje ako predju pod republicki budzet onda ZBOGOM da vas nikad ne vidim i ne cujem, jer znate da se oglasite samo pred izbore.

Dodaj komentar