fbpx
Društvo

Uživajte u sunčanom vikendu, jer uskoro sledi zahlađenje

Ovaj prvi dan vikenda će, kažu meteorolozi, početi s hladnim jutrom, ponegde sa slabim mrazom, ali će veći deo subote biti sunčan i topao. Dnevne temperature biće od minus jedan do najviše 21 stepen.

Prolećno prijatno vreme nastaviće se i u nedelju. Biće sunčano i toplo, sa slabim vetrom i temperaturama od jutarnja dva stepena do najviše dnevne od čak 23 celzijusa.

U Zaječaru će biti sunčano i toplo, s temperaturama od 4 do 21 stepeni.

Prvog dana iduće sedmice, ujutru će biti pretežno sunčano i toplo u većini krajeva, ali se posle podne na severu očekuju postepeno naoblačenje i pad temperature. Noću će ponegde biti i slabe kiše. Temperature će biti od dva do najviše 21 stepena.

Već narednog dana osetiće se promena temperature i zahlađenje. Jutro će u utorak biti oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, jakim vetrom ponegde, koji će posle podne slabiti. Temperature od dva do 15 stepeni.

Hladnije i promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom, zadržaće se do četvrtka. Na planinama je čak moguć sneg. Od petka, meteorolozi ponovo najavljuju sunčano i toplije vreme.

Biometeorološka prognoza za subotu, 23. mart 2019:

Relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Ipak se svima savetuje pridržavanje saveta lekara, uzimanje redovne terapije i umerena fizička aktivnost.

Dodaj komentar