Društvo Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

PODRŠKA RAZVOJU MIKRO BIZNISA: Uručuju se ugovori o donaciji

U sredu, 16. novembra, u 12 časova u maloj sali Gradske uprave, gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović i predstavnik nemačke organizacije „Help“ Vojkan Milovanović, uručiće ugovore o donaciji prvoj grupi finalnih korisnika projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“.

Grantove u opremi prosečne vrednosti 2400 evra, do kraja godine, dobiće dve žene i 19 muškaraca za 14 poljoprivrednih, 4 uslužne i 3 zanatske delatnosti.

Uz opremu, podržani korisnici dobijaju poslovne i stručne obuke, mentoring i monitoring.

Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji 2“ Help realizuje uz pomoć nemačke vlade i ciljnih gradova. Ukupna vrednost projekta je 454.400 evra, dok direktni troškovi u Zaječaru, za najmanje 30 korisnika, iznose 72.000 evra od čega Grad Zaječar sufinansira 28.800 evra.

help 1

Potpisivanje ugovora – jul 2016

Help-Hilfe zur Selbsthilfe je nemačka nevladina, humanitarna organizacija koja u Srbiji od 1999. godine pruža humanitarnu pomoć i podršku održivom razvoju kroz zapošljavanje i samozapošljavanje. Help-ovi projekti su zasnovani na principu pomoći za samopomoć po metodologiji obezbedjivanja grantova u opremi u kombinaciji sa poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar