fbpx
Društvo Izdvajamo

Uručene zahvalnice mladim Romima, koji su pomagali tokom vanrednog stanja u Zaječaru

FOTO: facebook.com/Udruženje Društvo Roma Zaječar

Udruženje Društvo Roma Zaječar, u saradnji sa Crvenim krstom kao i Gradskom upravom Zaječar, tokom vanrednog stanja, izašli su u susret mnogim socijalno ugroženim porodicama na teritoriji grada i podelili im preko 2500 paketa pomoći. U znak zahvalnosti, volonterima iz Udruženja Društvo Roma Zaječar danas su uručena priznanja.

Tokom vanrednog stanja, volonteri Udruženja Društvo Roma Zaječar svakog dana bili su na terenu i delili su pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama na području Grada Zaječara. U znak zahvalnosti, volonterima iz Udruženja Društvo Roma Zaječar danas su uručena priznanja.

FOTO: facebook.com/Udruženje Društvo Roma Zaječar

Oko 15 aktivnih volontera svakodnevno se susretalo sa teškim situacijama u mnogim porodicama. Od početka epidemije, podeljeno je preko 2500 paketa pomoći, ističe Miljan Rašić, predsednik Udruženja Društva Roma Zaječar.

“Od početka epidemije, naši volonteri su svakodnevno delili pakete pomoći, ne samo romskim porodicama, već svim socijalno ugroženim porodicama u Zaječaru. Ukupno smo imali 30 pasivnih i oko 15 aktivnih volontera. Podelili smo preko 2500 paketa i imali preko 500 izlazaka na teren. Uz primenu svih mera zaštite, naši volonteri su se susretali sa mnogim sugrađanima, kojima je ovakva pomoć bila od velikog značaja. Na ovaj način odlučili smo da se zahvalim našim volonterima, koji su pokazali svoju humanost u teškim trenucima”, kaže Rašić.

Pakete pomoći, Udruženje Društva Roma Zaječar obezbedilo je u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, Asocijacijom za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije, “Opre Roma” timom, u okviru programa “Romacted”, kao i u saradnji sa Crvenim krstom.

FOTO: facebook.com/Udruženje Društvo Roma Zaječar

1 komentar

Dodaj komentar