Društvo

Uredba o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica – Moguće produženje!

ilustracija / pixabay

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović izjavio je danas da Vlada Srbije razmatra produžetak važenja Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica, koja važi do 10. februara.

Podsetimo se, Vlada Srbije donela je odluku da na 60 dana zamrzne cene za kristal šećer, brašno tip 400, suncokretovo ulje, svinjsko meso od buta i dugotrajno mleko sa 2,8 odsto masnoće. Cene ovih namirnica neće smeti da pređu iznos za koji smo mogli da ih kupimo 15. novembra ove godine, a svaki trgovac će cene određivati prema svom cenovniku na taj dan. Pored ove mere, proizvođači neče smeti da smanjuju isporuke jer je ovom uredbom propisano da pet navedenih proizvoda moraju biti isporučivani najmanje u istim količinama kao i u prethodnih godinu dana. Čini se da će cene osnovnih namirnica još neko vreme ostati iste.

,,Rok važenja uredbe je do 10. februara. Imamo Radnu grupu i razmatramo da to produžimo za još jedan vremenski interval, dakle poskupljenja neće biti“, rekao je Nedimović gostujući na TV Prvoj.

Dodaj komentar