fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Hronika

UNS: Policija da utvrdi ko je ponovo ugrozio bezbednost novinara Dušana Vojvodića iz Zaječara!

dušan vojvodić
foto: novosti.rs

Kako je Vojvodić rekao UNS-u prošle srede, vraćajući se iz Beograda, čuo je lupanje u automobilu, za koje je naknadno u servisu utvrđeno da potiče od odvrtanja vijaka na točkovima, što mu se takođe desilo u novembru 2016. godine.

Odmah sam pozvao policiju koja je napravila zapisnik.

Ne želim ni u koga da upirem prstom, ali mislim da to ima veze sa mojim novinarskim, istraživačkim radom i nastavkom filma ‘Kap’ koji prati spor protiv vlasnika hotela u Zaječaru koji je bušenjem bunara izazvao presušivanje arteskih česama “, rekao je UNS-u Vojvodić.

Kada su mi prvi put 2016. godine olabavljeni brezoni na točkovima, u to vreme sam u svom novinarskom radu došao do ključnih dokaza koji su ukazivali da je vlasnik hotela odgovaran za presušivanje arteskih česama u Zaječaru, što sam kasnije objavio u filmu ‘Kap’, koji je tužilaštvo u krivičnom postupku priložilo sudu kao jedan od dokaza. U istrazi, kada mi je prvi put ugrožena bezbednost, bilo je veštačenja, a inspektor koji je radio na tom slučaju otišao je na bolovanje. Do danas nemam nikakve informacije o rezultatima istrage”, kaže Vojvodić.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama i ugrožavanja bezbednosti od strane onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

izvor: cenzolovka.rs

2 komentara

  • Brate moj ovih dvoje seljaka su vlasnici Hotela samo na papiru sto zna svako ko je malo upucen u Zajecarske mahinacije! A vlasnik vec ima debele veze u politici itd.

  • Што се тиче одвртања ,,брезона” на точковима, исто се пре пар година десило и мени а једном власнику не само да су ,,брезони” одврнути већ и задњи точкови однешени, па УНС и полиција нису алармирани.
    Овде се очигледно ради да је ,,понестало материјала” против власника хотела Србија па се на овај начин подиже тензија.

Dodaj komentar