fbpx

Uhapšeni osumnjičeni koji su oštetili JP „Кomunalac“ iz Кladova za više miliona dinara

Preporuka:

Fabrika Aptiv: Zbog velikog interesovanja „Dani otvorenih vrata“ ponovo u Zaječaru

S obzirom na veliko interesovanje građana, kompanija „Aptiv“ je donela odluku da u Zaječaru ponovo organizuje „Dane otvorenih vrata“. U...

Projekcije filmova u Centru za kulturu u Kotlujevcu

Nakon niza filmova koji su prikazivani krajem januara, Zaječarce očekuju 3 nove filmske projekcije za vikend. Program:"Frka"22. februar od 16:00hOtkako...

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan za 16 %

Saobraćajni policajci do 23. februara na srpskim putevima sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Policajci će kontrolisati brzinu kretanja...
- Reklama -

Uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela. Osumnjičeni su oštetili JP „Кomunalac“ iz Кladova za više miliona dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Osumnjičeni su Javno preduzeće „Кomunalac“ iz Кladova oštetili za više od dva miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i zloupotreba službenog položaja uhapšeno je bivše odgovorno lice JP „Кomunalac“ V.M. (1974.). Zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama uhapšeni su i odgovorno lice jednog odseka u tom javnom preduzeću M.S. (1963.) i dvoje rukovodilaca M.M. (1979.) i S.S. (1959.).

Osumnjičeni se terete da su kao članovi Кomisije za javne nabavke, pre donošenja odluke o pokretanju postupka javne nabavke kamiona kipera, sa prodavcem dogovarali uslove i tehničke karakteristike vozila, kao i kupoprodajnu cenu od tri miliona dinara.

Sumnja se da su potom sa tim prodavcem, kao jedinim ponuđačem, zaključili ugovor kojim su za „Кomunalac“ kupili kamione kipere za tri miliona dinara, iako je tržišna vrednost kamiona bila 652.336 dinara.

Na taj način, kako se sumnja, oni su oštetili Javno preduzeće „Кomunalac“ za 2.347.664 dinara, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni V.M. se tereti i da je prihvatao i plaćao fiktivne fakture jedne preduzetničke radnje koja je u vlasništvu njegovog rođaka, za usluge prevoza i nabavke ogrevnog drveta, koje nikada nisu obavljene.

Na taj način Javno preduzeće „Кomunalac“ oštećeno je za 588.000 dinara, a protiv vlasnika preduzetničke radnje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: