Društvo Izdvajamo

Uhapšeni članovi Dveri, Obradović sa poslanicima ispred PS Vračar

foto: facebook.com/printscreen

Srpski pokret Dveri objavio je na svom tviter nalogu da su članovi te stranke uhapšeni nakon incidenta u skupštini, kao i da su privedeni u PS Vračar. Tim povodom, Boško Obradović i poslanici Dveri bili su ispred policijske stanice Vračar.

“Uhapšen potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević, potpredsednik IO Slaviša Miletić, potpredsednik beogradske organizacije Ivan Grbić, član IO Dejan Filipović, i još 10 članova Dveri iz Beograda, Požarevca i Velike Plane. Političke kukavice hapse po parkovima kad smo se razišli!”, tvitnuo je Obradović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i osobe koje su ulazile u Narodnu skupštinu.

„Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju ministra policije.

On je ocenio kao „čist fašizam fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica Saveza za Srbiju na narodne poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu“.

„Fizičko obračunavanje sa ljudima i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji“, naveo je Stefanović.

Ministar policije je poručio svima da će „policija i ostali nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima“.

I nećemo dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje“, naveo je Stefanović u saopštenju.

Narodni poslanici Dveri i njihove pristalice su tokom protesta ispred ulaza u Skupštinu Srbije napali ministre i kolege poslanike.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar