Hronika

Uhapšen poreski inspektor iz Bora zbog primanja mita

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu, 11. marta 2019. godine, lišeni su slobode inspektor Poreske uprave u Boru Z.J. i G.B. iz Lazinica, zbog krivičnih dela primanja i davanja mita.

Inspektor Poreske uprave u Boru Z.J. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo primanje mita iz čl. 367 st. 1 Кrivičnog zakonika, dok je G.B. iz Lazinica uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 st. 1 Кrivičnog zakonika.

Postoji osnov sumnje da je Z.J. iz Bora, kao poreski inspektor zadužen za fiskalizaciju automata za igre na sreću, početkom decembra 2018. godine, zahtevao i primio novac u iznosu od 30.000 dinara od G.B. iz Lazinica, kao vlasnika kladionice u Boru, kako ne bi izvršio fiskalizaciju svih poker aparata i time omogućio da se pojedini aparati koriste bez evidentiranja.

Prema osumnjičenom Z.J. je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dodaj komentar