Politika

U Zaječaru zasedali Gradski većnici

Danas je održana sednica Gradskog veća u Zaječaru. Članovi su razmatrali Nacrt odluke o prihvatanju prenosa prava javne svojine na nepokretnostima od Republike Srbije na grad Zaječar bez naknade, Nacrt odluke o dopuni odluke o snabdevanju vodom za piće na teritoriji grada, Nacrt godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Većnici su razmatrali i Izveštaje o radu, finansijski izveštaj za prošlu godinu i plan rada i finansijski plan za 2019. godinu Narodnog muzeja „Zaječar“.

Članovi Gradskog veća su usvojili Zaključak o povlačenju Izveštaja o poslovanju za 2018. godinu, kao i Program rada i finansijki plan za ovu godinu Turističke organizacije grada Zaječara.

Razmatrani su i predlog rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara putem razmene, neposrednom pogodbom, kao i Predlog zaključka o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zaječara putem razmene neposrednom pogodbom i davanja saglasnosti za zaključenje sporazuma o raskidu ugovora o davanju građevinskog zemljišta u zakup.

Na Sednici gradskog veća usvojene su sve tačke sa dnevnog reda, izuzev 11. tačke, odnosno molbe Nenada Đorđevića iz Zaječara za pomoć u organizaciji i odlazak na Međunarodno takmičenje iz engleskog jezika pod nazivom „Hippo English Language Olimipiad 2019“.

Pomenuta molba je odbijena jer po zakonu grad Zaječar ne može da finansira put roditelja za Italiju, gde se ovo takmičenje održava.

1 komentar

  • SRAMOTA gradski većnici..treba da se stidite šta radite..imate para za bahaćenje,za muškatle,da se vozikate po ceo dan službenim kolima,da ih drzite kući kao što radi boško,vice lalić a nemate para za decu!!!stidite se..ostaćete upamćeni kao najgora bagra grada..svaka cast gagiju..jedini normalan..a ne pričate za gasovod! raskid sa rusima i opet ITALIJANI!!BOŠKOVI!!ne pricate to!! stvarno ste zabrazili duboko.treba vas sve ćorkirati..prava ste JAVNA KUĆA..istorija će se igrati vama…

Dodaj komentar