Društvo

U Zaječaru sunčano i toplo, do 37°C

FOTO: zajecaronline.com

Na području Srbije biće veoma toplo, a na snazi je narandžasti meteo alarm, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas veoma toplo. Na snazi je narandžasti meteo alarm za celu Srbiju, koji označava opasno vreme. Vetar slab i umeren, južnih smerova. Najniža temperatura od 14°C do 23°C, a najviša od 35°C do 38°C.

U Zaječaru sunčano i veoma toplo. Vetar slab, istočni. Najniža temperatura 19°C, a najviša dnevna temperatura oko 37°C.

U četvrtak osveženje za pet do osam stepeni, a zatim do kraja perioda najviše temperature uglavnom oko proseka, uz promenljivu oblačnost i sporadičnu pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za utorak 29. jun 2021.

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i psihičkim bolesnicima. Razdražlјivost i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Zbog temperature vazduha znatno iznad proseka preporučuje se smanjenje telesnih aktivnosti, a zbog visoke vrednosti UV indeksa preduzimanje adekvatnih mera zaštite.

AMSS: Izbegavajte najtopliji deo dana za vožnju

Vreme u Srbiji će i danas biti toplo, pa Auto-moto savez Srbije savetuje vozače da izbegavaju najtopliji deo dana za vožnju.

Zbog letnje sezone se očekuje veći broj vozila na putevima. U toku su građevinski radovi na brojnim putnim pravcima.

Zadržavanja trenutno nema na naplatnim rampama, ni na graničnim prelazima za putnička vozila. Na teretnim terminalima kamioni na prelazima Kelebija i Horgoš na izlazu iz Srbije čekaju tri sata, dok se na Batrovcima i Šidu zadržavaju oko dva.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.

U istočnoj Srbiji radovi se odvijaju na putevima: Negotin – Zaječar, Zaječar – Кnjaževac, kao i na deonici Golo Brdo – HE Đerdap I.

Dodaj komentar