Društvo Izdvajamo

U Zaječaru se doručkovao parizer, neki zadovoljni, drugi kažu – prevara!

Kako je ranije najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je počela akcija „Bolja cena“, dvadeset proizvoda u pojedinim marketima od danas se mogu naći po sniženoj ceni, a najupečatljivija je sada već čuveni parizer, koji je jutros sa ministrima Tomislavom Momirovićem i Sinišom Malim doručkovao i predsednik. Obilaskom marketa u Zaječaru proverili smo da li su Zaječarci „pohrlili“ da kupe jeftini parizer, a odgovori su bili oprečni.

Zoran Todorović, penzioner koga smo zatekli u supermarketu „Aman“, je sa svojom suprugom rano jutros krenuo u kupovinu i pazario parizer po sniženoj ceni, i to – u komadu.

„Nama puno znači, evo ovaj parizer je duplo jeftiniji. Kupili smo i ostale proizvode koji su na sniženju, da i mi nešto uštedimo. Apsolutno podržavamo ove mere, kad imate male penzije, svaki dinar znači“,rekao je Todorović.

Prodavci u marketu rekli su nam da su se građani još u ponedeljak raspitivali za proizvode po sniženim cenama, ali da prvog dana kako je akcija počela nije bilo velikih gužvi.

Bosiljka Nešić rekla je da ništa ne znači što su neki proizvodi jeftiniji, jer je sve ostalo previše poskupelo i za penzionere su ove cene neizdržive.

„Ništa nisam primetila da je jefitno, sve je skupo. Ja nemam penziju, muž mi je invalid, ali ko pita za nas? Evo daju sada penzionerima po 20 hiljada, šta je s nama koji ni penziju nemamo? Pa kažu da glasam, neću da glasam. Kukuruz i žito koliko je zimus bilo, a koliko je sad? Uzeše mi ga za 15-16 dinara, a bilo je 34-35. To je sramota, eto kako žive seljaci. Život – prevara“, rekla je Bosiljka.

Veljko Barbulović iz Halova, rekao je da za njega ovo mnogo znači, jer mu je penzija mala i podržao je i pohvalio ovakav potez vlasti.

„Meni je penzija jako mala, oko 14 hiljada dinara i zato mi svako sniženje mnogo znači, zbog toga sam i došao da nešto danas kupim. Samo od penzije ne bih mogao da preživim, ali imam i stoku, bavim se poljoprivredom. Zadovoljan sam što je predsednik ovo uradio, pomogne nam malo, poveća nam penzije, sada sam čuo da će i da nam da po 20 hiljada. Za nas penzionere to je odlično“, rekao je Barbulović.

Predsednik  Vučić je danas na „instagram doručku“ sa ministrima pojeo malo tog čuvenog parizera i najavio da će se naredne sedmice još 10 proizvoda naći na sniženju.

Dodaj komentar