fbpx

U ZAJEČARU POČEO 5. KAMP KLASIČNE MUZIKE

Preporuka:

JKSP Zaječar dežura za praznik

Javno komunalno-stambeno preduzeće „Zaječar“ sutra 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, za korisnike svojih usluga, organizuje...

Disko veče u Omladinskom centru

Prvi put u Omladinskom centru disko veče, pod nazivom "Mile voli diskont". U petak, 15. novembra, Omladinski centar u Zaječaru...

Pred Timočke srednjoškolce postavljen novi poslovni izazov

Umeće da svoje veštine upotrebe i na inovativan način odgovore poslovnom izazovu koji je postavljen pred njih pokazalo je...
- Reklama -

Da klasična muzika nije samo privilegija velikih centara i velikih gradova potvrđuje peti po redu Kamp klasične muzike koji se i ovog leta održava u Zaječaru. Veliki broj predavača i 24 učesnika iz zemlje i inostranstva je potvrda da je ovaj kamp ostvario svoju misiju.

Milan Dujmović, direktor Kampa i direktor Srpskog muzičkog centra, koji je pokrenuo ovaj projekat je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja kako dece tako i ostalih učesnika.

“Ovo je kao da zasejete neku biljku pa ona raste i daje plod. Ovo je dalekosežni rad i rezultat će se videti za par godina, a i već se vidi.

Pre svega deca imaju mogućnost da sarađuju sa profesorima, što će unaprediti njihova znanja i umeća“, naglasio je Dujmović.

FOTO: Kamp klasične muzike – Zaječar

Stanoje Jovanović, umetnički direktor Kampa klasične muzike istakao je da kamp ima za cilj popularizaciju klasične muzike u Zaječaru i okolini u kojoj nije puno zastupljena klasična muzika.

„Nema dovoljno tih manifestacija klasične muzike  i to ne samo u Zaječaru, nego u celoj Timočkoj Krajini, izuzev Mokranjčevih dana.

Kamp smo osmislili da i naš grad malo oplemenimo.

Muzika je nešto što oplemenjuje dušu i čoveka a na kampu pored tog segmenta vršimo i dodatno muzičko obrazovanje samih  učesnikarekao je Jovanović.

FOTO: Kamp klasične muzike – Zaječar

Ovo je peti  kamp po redu a za sve ove godine je bilo oko 120 učesnika. Ove godine su tu učesnici iz nače zemlje, Bosne i Hercegovine i iz Luksemburga.

FOTO: Kamp klasične muzike – Zaječar

Kjana Crnovršanin iz Luksemburga, koja svira klavir već deset godina, je oduševljena Kampom.

„Za ovaj Kamp sam čula preko svog brata od tetke itz Sarajeva i ovde sam došla sa njim.

Svaki dan sviramo i usavršavamo se i mislim da sam na dobrom putu.

Ovde mi se sviđa, svi radimo i družimo se, a predavači su divni“, kazala je Kjana.

U subotu 18. avgusta u 19 časova ljubitelji klasične muzike biće u prilici da uživaju u koncertu klase klavira koji će biti održan u sali zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“.

I najzad, u nedelju 19. avgusta biće održan koncert na otvorenom, na platou ispred Narodnog muzeja u Zaječaru.

Organizatori Kampa klasične muzike su Narodno pozorište  Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“ i Muzička škola, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Javna tribina „Bez plejbeka“ u Prostoru za POMAK

Ekipa iz Beogradskog centra za ljudska prava razgovaraće sa mladima u okviru sesija "U četiri oka sa mladima". Ove sesije deo su događaja Youth Rights Talks...

Učenici OŠ „Desanka Maksimović“ osvojili nagrade na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi

Na nedavno završenoj Dopisnoj matematičkoj olimpijadi, učenici OŠ "Desanka Maksimović" iz Zaječara ostvarili su zapažene rezultate. Učenici 6. razreda, Anastasija Šoršokanović(VI/1) i Petar Kulić(VI/2) zauzeli...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: