Društvo Hronika Izdvajamo

U Zaječaru pljušte kazne zbog nepoštovanja mera samoizolacije i zabrane kretanja

FOTO: Glas Zaječara

I pored konstantnih apela nadležnih da brojne mere koje važe tokom trajanja vanredne situacije zbog korona virusa, a tiču se zabrane kretanja i poštovanja samoizolacije za one za koje se sumnja da su zaraženi, Zaječarci kao da ne mare za to. U prethodnim danima mnogi iz rizičnih kategorija i povrtanici iz inostranstva odlučili su da se ogluše o apele, zbog čega je došlo do brojnih hapšenja, podnošenja na desetine krivičnih prijava i preduzimanja mera poslednjih opomena i upozorenja.

Zaječarski policajci su samo tokom jujčerašnjeg dana, 19.marta uhapsili i, uz sve mere zaštite, sproveli u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru četiri lica Đ.Đ., G.Đ. (1989), S.Đ. (1987) svi iz Zaječara i S.D.(1981) iz Velikog Izvora, gde su saslušani u svojstvu osumnjičenih da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Kako saznajemo, uhapšeni su se u trenutku kada su locirani nalazili u kafiću.

Njih troje se sumnjiče da, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali mere o izolaciji u kućnim uslovima. Osumnjičeni su sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne u za to određen kazneno-popravni zavod.

Pošto su se mnogi, iz rizičnih kategorija i povratnici iz inostranstva, oglušili o apele, molbe i upozorenja da poštuju propise državnih organi i Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić tvrdi da su čelnici grada bili primorani da preduzmu najrigoroznije mere.

Tako je, prema tvrdnjama Ničića, samo tokom jujčerašnjeg dana (19. marta) u Zaječaru troje lica (posle više opomena) uhapšeno, procesuirano i poslato na izdržavanje zatvorske kazne u za to određen kazneno-popravni zavod.

Ujedno su 19. marta četiri lica dobila krivične prijave zbog kršenja mera samoizolacije, dok su za sedmoro sugrađana starijih od 65 godina podnete krivične prijave zbog kršenja zabrane izlaska iz stanova.

Četiri lica dobila su krivične prijave zbog nepoštovanja zabrane izlaska u periodu od 20 do 5 sati, za šta im prema tvrdnjama Ničića preti ozbiljna zatvorska kazna.

Ujedno su u četvrtak, 19. marta protiv 37 lica preduzete mere poslednje opomene i upozorenja.

„Kao vaš sugrađanin, gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije vas poslednji put molim da nam ne otežavate posao, a posebno da ne pravite probleme herojima ovog vremena – našem medicinskom osoblju, apotekarskim radnicima, policajcima, komunalnim policajcima, radnicima komunalnih preduzeća , radnicima u trgovinama (posebno kasirkama). Budimo ljujdi!“. apeluje gradonačelnik Ničić.

1 komentar

Dodaj komentar