Sport

U Zaječaru održano Opštinsko takmičenje u atletici: Evo i koje su prvoplasirane ekipe…

Na Opštinskom takmičenju u atletici koje je danas održano na gradskom stadionu na Kraljevici učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ bili su najuspešniji u muškoj konkurenciji, dok je kod učenica pobedu odnela ekipa OŠ „Ljuba Nešić“.

Što se srednjih škola tiče, Gimnazija je osvojila PRVO mesto u obe konkurencije.

Ekipu O.Š. „Ljuba Nešić“ činile su Anđela Blagojević 8-2, Lena Maletić 5-1, Iva Maletić 8-2, skok u dalj: Nađa Antunović 7-3, bacanje kugle: Katarina Veljković 7-3, štafeta 4h100: metara: Anđela Blagojević 8-2, Nađa Antunović 7-3, Veljković Ksenija 5-3 i Katarina Veljković 7-3.

Na takmičenju je učestvovalo pet osnovnih i sve četiri srednje škole sa teritorije grada Zaječara, a učenici su se nadmetali u šest atletskih disciplina.

“ Nadmetanje u više disciplina postala je uobičajena stvar za učesnike opštinskog takmičenaja u atletici.

Višeboj u atletici predstavlja splet više disciplina koje čine: trčanje na 100, 300, 600 i 800m, skok u vis i dalj, bacanje kugle i naravno, i najzanimljivija za gledanje štafeta za koju se trči 4 kruga po 100 metara“, istakao je dragiša Simonović, predsednik Sportskog Saveza grada Zaječara.

Kako je atletika sport svojstven prirodi ljudskog tela, ona je jako važna prema rečima Simonovića za razvoj svakog deteta.

“ Trčanje, skakanje i bacanje su urođeni i prirodni pokreti čoveka. U odnosu na druge sportove kao što su fudbal, gimnastika ili rvanje mnogo se ređe javljaju povrede.

To je sport i za individualce i za one sa timskim duhom. Atletika ravnomerno razvija celo telo“, istakao je Simonović.

Muška ekipa O.Š. „Desanka Maksimović“ i ženska O.Š. „Ljuba Nešić“, kao i obe ekipe zaječarskih Gimnazijalaca svoju brzinu, ali i talenat iskazaće 9. maja u Kruševcu na Međuokružnom takmičenju u atletici, odakle će najbolje plasirani takmičenje nastaviti na Državnom prvenstvu koje će ove godine biti organizovano u Novom Pazaru.

Dodaj komentar