fbpx
Sport

U Zaječaru održano Okružno takmičenje u malim Olimpijskim igrama

Ekipa OŠ “Desanka Maksimović” osvojila je I mesto u konkurenciji učenika I razreda na Okružnom takmičenju u malim Olimpijskim igrama, održanom u sportskoj hali na Kraljevici

Isti uspeh postigli su i dečaci i devojčice iz te škole u konkurenciji III razreda osnovnih škola sa teritorije Zaječarskog okruga, dok je pobedu kod učenika II razreda zabeležila OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar iz Knjaževca”.

Najbolji mali sportisti iz Zaječara, Knjaževca i Sokobanje pokazali su svoje veštine i spretnost.

fira.rs

 „Ovo je takmičenje u veštinama koje su usmerene na razvijanje motoričkih sposobnosti i veštini učenika u najmladjem dobu. Ovog puta nisu učestvovali takmičari iz Boljevca.

Što se tiče i razreda, to je zabavni poligon, 2.razred je radio poligon spretnosti, a treći poligon svestranosti.

Mislim da je jako važno da se deca od najranijeg doba usmeravaju na sport, a Sportski savez grada Zaječara radi na tome.

Mnogo je takmičenja ne samo iz programa Saveza za školski sport nego i naših takmičenja, fer plej lige, mini maksi lige, krosa RTS Srbije…

Sve u svemu Sportski savez grada Zaječara radi dobru stvar.

Moram da pohvalim profesore iz svih osnovnih škola u gradu”, naglasio je Nikola Pavlović iz Sportskog saveza grada Zaječara.

Na ovom nadmetanju učestvovalo je više od 100 takmičara.

Ekipe I i II razreda činili su i dečaci i devojčice, dok su učenici III razreda nastupali posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator takmičenja bio je Sportski savez grada Zaječara, a pobednici su se plasirali na Međuokružno takmičenje, a prema najavama verovatno će Zaječar biti domaćin i tog takmičenja.

Dodaj komentar