fbpx
Društvo

U ZAJEČARU ODRŽANA GENERALNA PROBA POVODOM DANA VOJSKE (FOTO)

U ponedeljak, 23. aprila na Popovoj plaži u Zaječaru pripadnici Komande za razvoj garnizona Zaječar prirediće svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije.

Tim povodom danas je na pomenutoj lokaciji održana generalna proba velike smotre.

Komanda garnizona Zaječar priređuje svečanost  koja će, prema rečima komandanta tog garnizona, potpukovnika Vladice Vučkovića, biti organizovana u dva dela.

„   U prvom delu će biti svečano postrojavanje jedinica, a nakontoga pripremili smo prikaz naoružanja i vojne  oprme kojom su opremljene jedinice u Garnizonu Zaječar.

Ovo će biti dobra prilika za gradjane da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama naoružanja sa kojim raspolažemo, a i kroz razgovor sa vojnicima da dobiju potrebne informacije i možda zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije s obzirom da je raspisan konkurs za prijem profesionalnih vojnika.

Još jednom bih pozvao sve gradjane da u ponedeljak, 23. aprila od 11 sati zajedno sa nama proslave Dan Vojske Srbije,“ istakao je komandant garnizona Zaječar potpukovnik Vučković.

Kako je predviđeno programom u ponedeljak, 23. aprila od 9 sati delegacije Komanda garnizona Zaječar, predstavnici grada, boračkih organizacija i članovi porodice poginulih pripadnika vojske najpre će položiti vence na spomenik palim borcima Timočke Krajine u centru grada, dok će sama svečanost na Popovoj plaži početi od 11 sati.

Na Popovoj plaži organizovan je i prikaz naoružanja i opreme.

Pogledajte fotografije zabeležene okom našeg fotoreportera:

 

Dodaj komentar