fbpx
Društvo Izdvajamo

U Zaječaru još troje pozitivno na virus korona

ILUSTRACIJA

Nakon dva dana bez covid-19 pozitivnih slučajeva danas je, na osnovu 29 obrađenih uzoraka, utvrđeno troje (3) građana Zaječara pozitivno na ovaj virus.

Dve (2) osobe su ženskog i jedna (1) muškog pola starosti od 3 do 66 godina života.

Od početka pandemije u Zaječaru je otkriveno 419 osoba pozitivnih na covid-19, od čega 189 ženskog i 230 muškog pola.

Od ovog broja 366 osoba, u međuvremenu, smatra si izlečenim od ove infekcije.

“Nakon preporuke Štaba za vanredne situacije, a na predlog Gradskog veća grada Zaječara, u petak 18. septembra 2020. godine, zasedaće, po hitnom postupku, Skupština grada Zaječara i u okviru Odluke o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara i izmena Odluke o rasporedu radnog vremena obavljanja, trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti, omogućiti bolju kontrolu primene mera ŠVS i stručno-operativnih timova. Pošto dobijamo naznake i upozorenja, od strane organa zaduženih za praćenje mera na teritoriji Srbije, da pretstavljamo potencijalno žarište (ne na osnovu broja inficiranih već na osnovu rizičnog ponašanja), u ime ŠVS još jednom APELUJEMO i MOLIMO građane da poštuju BAR tri OSNOVNA PRAVILA:

• držanje propisane distance od minimum 1,5 metra ;
• obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorijama i kada je distanca između osobe sa kojom komuniciraju manja od propisane i
• što češće pranje i dezinfekcija ruku i izbegavanje rukovanja, grljenja i sličnih rizičnih kontakata”, naveo je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom fejsbuk profilu.

Dodaj komentar