Društvo Izdvajamo

U Zaječaru četiri dana bez novoobolelih, razmatra se produžetak radnog vremena kafića

ILUSTRACIJA

Nakon poslednjeg zabeleženog covid-19 pozitivnog slučaja 24. septembra, u našem gradu, na osnovu 75 obrađenih testova u poslednja četiri dana, nemamo pozitivnih slučajeva zaraze ovim virusom. Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, najavio je će da na osnovu ovih rezultata biti razmatrano popuštanje mera, ali i upozorio da je na teritoriji grada i dalje na snazi vanredna situacija.

„Na osnovu ovih rezultata ŠVS grada razmatraće, shodno preporukama KŠ Republike Srbije, u sredu 30.09.2020.godine, eventualno popuštanje, uz strogu kontrolu propisanih uslova, mera u ugostiteljskim objektima (mogući produžetak radnog vremena u zatvorenom prostoru do 23,00 sata uz ograničen broj gostiju i definisanu distancu između stolova) i DU “Đulići”.

Do odluke gradskog ŠVS ostaju na snazi važeće mere pošto je u Zaječaru na snazi vanredna situacija.

Bez jasno istaknute oznake, na ulazu u lokal, o maksimalnom broju gostiju u istom (a na osnovu kvadrature) komunalna policija, sanitarna i turistička inspekcija pisaće prijave bez opomena.

„Dužnost i obaveza svih nas je da sačuvamo postignuto stanje zdravstvene bezbednosti poštovanjem propisanih mera i mole se građani, uz ogromnu zahvalnost svim savesnim ljudima na dosadašnjem ponašanju, da nastave sa poštovanjem mera.Pred nama je izuzetno rizičan period mogućeg ukrštanja virusa covid-19 sa virusom sezonskog gripa ali i virusa koji izazivaju druge respiratorne infekcije“, napisao je na svom fejsbuk profilu Ničić.

U referentnu laboratoriju poslato je još 13 uzoraka testiranih građana pod sumnjom na moguće oboljevanje od ovog virusa kao i 7 komercijalnih uzoraka. Čekaju se rezultati za 43 ranije uzorkovanih građana.

Dodaj komentar