fbpx
Društvo

U zaječarskoj Tehničkoj školi počinje sekcija programiranja

Svi zainteresovani učenici zaječarske Tehničke škole moći će da se 18. septembra prijave i pohađaju novu sekciju programiranja. Pomoću programskog jezika C++ tokom trajanja kursa savladaće opšte koncepte programiranja, najavljuju organizatori. Radionicu će voditi Ognjen Ilić, koji je prethodnih godina aktivno učestvovao na brojnim republičkim takmičenjima iz ove oblasti.

Za pohađanje nove sekcije programiranja u Tehničkoj školi, prema rečima direktora Gorana Stankovića predznanje nije bitno, pa će mogućnost da nešto novo nauče imati i oni koji se programiranjem nikada nisu bavili.

” Kroz dosta zadataka za vreme trajanja sekcije pretočićemo teoriju u praksu. Polaznike će u svet programiranja uvesti Ognjen Ilić, koji je na prethodnim takmičenjima izradio ARDUINO platformu, izuzetno cenjenu u svetu programera.

Ognjen je izrazio želju, da dok boravi u Zaječaru da svoj doprinos i svoje znanje prenese na nove ljude.

Za pohađanje sekcije predznanje nije bitno, već samo volja i želja da se nešto novo nauči”, objasnio je Stanković.

Uz pomoć mentora polaznici će pri kraju školske godine izraditi i prostu igricu, a najbolji članovi sekcije imaće mogućnost da bude u timu za takmičenje programiranje robota, kažu u Tehničkoj školi.

Prijava zainteresovanih učenika biće organizovana u sredu, 18. septembra u učionici broj 18 od 15 do 16 sati.

 

Dodaj komentar