Društvo

U utorak, 23. avgusta ističe rok za dostavljanje predloga za dobitnike nagrada i priznanja povodom Dana Grada Zaječara za ovu godinu

Javna priznanja su Zvanje Počasnog građanina Zaječara, Godišnja nagrada Grada Zaječara i Povelja.

Zvanje Počasnog građanina Zaječara dodeljuje se pojedincu za dostignuća i dela koja predstavljaju izuzetan doprinos razvoju grada Zaječara ili naše države, izgradnji humanih odnosa među ljudima i razvoju saradnje u oblasti privrede i kulture sa gradom Zaječarom, odnosno Republikom Srbijom. Zvanje Počasnog građanina Zaječara, može se dodeliti samo licu koje nema prebivalište na teritoriji Grada Zaječara.

Godišnja nagrada grada Zaječara, dodeljuje se pojedincima, udruženjima, klubovima, društvima, mesnim zajednicama i drugim organizacijama za postignute rezultate u svim oblastima privrednog i društvenog života u gradu, koji predstavljaju značajan doprinos razvoju grada ili njegovoj afirmaciji u zemlji i inostranstvu, ostvarenih u periodu od septembra 2015. do jula 2016. godine.
Povelja se dodeljuje mladima sa područja grada Zaječara, kao priznanje za postignute rezultate u radu i podstrek za još veća zalaganja.

Predlozi se mogu podneti još sutra, nakon čega će nadležna komisija predložiti odbornicima Skupštine grada listu kandidata za najviša priznanja grada.

Nagrade će biti uručene dobitnicima na svečanoj akademiji 7. septembra.

Dodaj komentar