U TOKU JE SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA: Usvojen predlog odluke o izmeni prostornog plana na teritoriji grada!

0

Na dnevnom redu 2. sednice Skupštine grada našao se i Pretres predloga odluke o izmeni prostornog Plana teritorije grada Zaječara.

Cilj izmene prostornog plana bio je preispitivanja planiranih rešenja za prostorno plansko uredjenje teritorije grada Zaječara, smernica razvoja delatnosti, namena površina i uslova za održivi i ravnomerni razvoj teritorije grada kao i usaglašavanje sadržine plana sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda Božidar Kocić obrazložio je izradu urbanističkog projekta,koja je proistekla iz zahteva invetstitora, a na inicijativu JKP „Higijena Zaječar“.

“ Novi urbanistički projekat predviđa drugačiji način sahranjivanja, to jest na pomenutim parcelama na kojima je predviđeno sahranjivanje u porodičnim grobnicama treba promeniti u sahranjivanje u zemlji“, istakao je Kocić.

Izvestilac je istakao da su svi parametri u urbanističkom projektu preduzeti kako bi se na Novom groblju u Zaječaru promenom načina sahranjivanja dobila još 226 grobna mesta.

Miloš Stojadinović, odbornik liste „Dr Nenad Ristović – Pobeda za naš grad“ oštro je kritikovao ovo obrazloženje i istakao:

„Bruka je kako se grad Zaječar odnosi prema mrtvima i možda ćemo da ispitamo ko su bili vlasnici tih parcela koje  je tadašnji gradonačelnik otkupljivao“.

Na sednici je obrazložena i izrada odluke o izmeni pravilnika na teritoriji grada Zaječara i izrade Plana detaljne regulacije za uređenje i proširenje groblja u Zvezdanu.

Odbornici su pomenuti predlog odluke usvojili sa 33 glasa ZA, 5 odbornika bilo je protiv, 1 je bio uzdržan, dok 10 odbornika nije glasalo.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here