Društvo

U sredu otvaranje renovirane školske kuhinje u Ekonomskoj školi

U sredu 25. maja 2022. godine, sa početkom u 12:00 časova, Ekonomsko-trgovinska škola  Zaječaru svečano će otvoriti renoviranu i opremljenu školsku kuhinju.

Profesionalne kuhinjske mašine i aparati obezbeđeni su zahvaljujući sredstvima Vlade Savezne Republike Nemačke, kroz projekat „Dijalog o zapošljavanju mladih, Inicijativa i dualno obrazovanje“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Opremanje prostora u kome se nalazi kuhinjska oprema finansirao je Grad Zaječar.

Opremanje školske kuhinje profesionalnom opremom omogućiće da se unapredi kvalitet praktične nastave za mlade koji se obrazuju za rad u oblasti kulinarstva i ugostiteljstva.

Pored formalnog obrazovanja u trogodišnjem trajanju za buduće kuvare, oprema će se koristi i za neformalne obuke za nezaposlena lica. Cilj je da škola unapredi i proširi svoju obrazovnu ponudu kako bi mladi u Zaječaru i okolini imali bolje šanse za zapošljavanje i kako bi se na adekvatan način odgovorilo na potrebe lokalnih poslodavaca za kvalitetno obučenom radnom snagom.

Svečanom otvaranju renovirane kuhinje prisustvovaće Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republika Srbije i gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Dodaj komentar