Kultura

U SREDU KONCERT U MUZIČKOJ ŠKOLI

foto: radiomagnum.rs

U sredu 29. marta sa početkom u 19 sati u sali zaječarske Muzičke škole biće održan koncert na kome će se mr Igor Aleksić predstaviti na violini, a Stefan Šalarević na gitari.

 

Program:

G.B. Pergolesi: Aria

A.Vivaldi: Largo

J.S. Bach: Sicilliene

J.S.Bach: Air

L. Bocherini: Menuetto

F: Schubert: Ave Maria

N. Paganini: Cantabile

N.Paganini: Romanze

G. Faure: Pavane

C. Machado: Pacoca

D. Dayens: Tango en Skai

 

Mr Igor Aleksić, vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, diplomirao je i magistrirao violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Pavlovića. Na istom fakultetu, je završio i postdiplomske studije iz Kamerne muzike u klasi prof. Uroša Pešića. Od 1991 – 1997. godine bio je član Beogradskog gudačkog orkestra Dušan Skovran sa kojim je nastupao na brojnim turnejama širom Evrope: Grčka, Mađarska, Velika Britanija, Bugarska, Makedonija, Rusija. 1997. godine odlazi u Dominikansku Republiku i radi u Nacionalnom simfonijskom orkestru u Santo Domingu i gudačkim kvartetima Beloti i Del Orbe. Od 2003. godine radi kao profesor violine na Fakultetu Umetnosti u Nišu. Osnivač je i član ansambla Konstantinus u okviru kojeg deluje nekoliko kamernih sastava, kao i orkestar Kamerata Serbika iz Beograda sa kojima ostvaruje značajne nastupe u zemlji i inostranstvu.

Stefan Šalarević, rodjen u Majdanpeku gde stiče osnovno muzičko obrazovanje. Završio je MŠ  „Stevan Mokranjac“, odsek gitare u klasi prof. Dragana Daneskovića. Nastavlja školovanje na FU u Nišu u klasi prof. Miloša Janjića 2010. god. Pored solističkih nastupa imao je nastupe sa kamernim ansamblima širom zemlje i u inostranstvu. U toku školovanja u osnovnoj i srednjoj školi  i na fakultetu za  učešće i ostvarene rezultate na  takmičenjima i festivalima  osvojio je značajne nagrade: 

Prva nagrada na Međunarodnom festivalu „Zlatna nota“ , aprila  2008, 2009, 2010; Prva nagrada na Naissus Guitar Festivalu u Nišu 2011; Prva nagrada  Duo Gitara Nis Kiustendil 2011 (Bugarska); Prva nagrada trio Niš Kiustenil 2012 (Bugarska); Laureat na Naissus Guitar Festivalu u Nišu 2013

Od 2010. god. radi kao profesor u MŠ „Stevan Mokranjac“ (Zaječar).

 

Dodaj komentar