fbpx
Društvo Najbolje iz Paraćina

U Paraćinu održan 9. tradicionalni “Etno fest”

U centru Paraćina više od stotinu izlagača iz različitih krajeva Srbije predstavilo je 14. septembra svoje proizvode na tradicionalnom devetom po redu “Etno fest-u”. Ova manifestacija, koja se održava svake godine u okviru Krstovdanskih svečanosti, promoviše narodne običaje, etno kulturu, kulturu odevanja i hrane iz prošlih vremena i najavljuje proslavu Dana opštine koji se obeležava 27. septembra.

FOTO: TO Opštine Paraćin

Aljoša Gligorijević, direktor Turističke organizacije Paraćin istekao je da je “Etno fest” izuzetno važan za sve male proizvođače.

FOTO: Turistička organizacija Paraćina / direktor Aljoša Gligorijević

“Ovo je jedna veoma zanimljiva manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, ali i posetilaca ne samo iz Paraćina, več i iz Ćuprije, Jagodine, Despotovca, Svilajnca i ostalih gradova Pomoravlja.

Na ovoj manifestaciji upravo malim proizvođačima pružamo priliku da se predstave i da prikažu svoje proizvode, ali i da nešto zarade”, kaže Gligorijević.

FOTO: TO Opštine Paraćin

Na “Etnofest”-u bilo je svega… od domaćih rakija, vina, meda, čajeva i melema protiv različitih bolesti,do rukotvorina od drveta i raznih materijala, ukrasa i liciderskih srca.

FOTO: TO Opštine Paraćin

Neki su kupovali, neki razgledali, ali je nesumnjivo da su proizvodi na “Etno festu” svima privukli veliku pažnju.

FOTO: TO Opštine Paraćin

Cilj manifestacije je očuvanje narodnih običaja i tradicije, kao i pospešivanja turističke ponude.

FOTO: TO Opštine Paraćin

Jednodnevni “Etno fest” završen je sa prvim mrakom, a kako kažu organizatori, po broju učesnika premašio je sve dosadašnje.

Dodaj komentar