Društvo

U Negotinu održan zajednički koncert zaječarskog i negotinskog dečijeg hora

eparhija-timocka.org

Povodom Majskih svečanosti u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu održan je zajednički koncert dečjeg crkvenog hora Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice iz Zaječara i dečjeg hora Osnovne muzičke škole iz Negotina.

Gosti iz Zaječara pod dirigentskom upravom prof. Nataše Jovanović, pred publikom su izveli kompozicije duhovnog sadržaja „Tebe pojem“ i „Svjatij Bože“, ali i kompozicije na tekstove svetog vladike Nikolaja, Aleksandra Saračevića i dr…

Hor postoji godinu dana, peva jednoglasno, ali uz veliki rad aktivno učestvuje u crkvenom životu i svim programima kulturnih i duhovnih svečanosti u Zaječaru.

Dečji hor Muzičke škole iz Negotina, kojim diriguje prof. Aleksandra Đukić nastupao je sa kompozicijama Mokranjca, Konstantina Babića, Papoulisa, Điardinija, Kabilja, a izveo je i tradicionalnu srpsku pesmu Zaspo Janko. Hor ima brojne nastupe, ali i nagrade sa takmičenja.

eparhija-timocka.org

Oba hora otpevala su Svjatij Bože, u različitom izvođenju, kao i zajedničku kompoziciju Samo ljubav.

eparhija-timocka.org

Dečjem horu iz Zaječara, u čijoj pratnji je bio i đakon Vuk Jovanović, starešina hora, priređen je srdačan doček, a u toku dana obišli su kulturne i istorijske znamenitosti Negotina, kao i Saborni hram Svete Trojice i Staru negotinsku crkvu Rođenja Presvete Bogorodice, gde im je domaćin bio protojerej Milan Radović, starešina ovih crkava.

eparhija-timocka.org

Članovi hora iz Negotina ugostili su u svojim domovima svoje vršnjake iz Zaječara i tako upotpunili celodnevno druženje.

izvor: eparhija-timocka.org

Dodaj komentar