fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Timočka krajina

U Negotinu još 48 pozitivnih

ilustracija/pixabay.com

Od početka pandemije virusa korona danas je u opštini Negotin zabeležen najveći broj zaražavanja. Broj pozitivnih lica na Кovid 19 u negotinskoj opštini povećan je za 48 novih slučajeva zaražavanja.

Od urađenog 81 antigenskog testa, 48 imaju pozitivne nalaze. Virus je potvrđen kod 31 osobe ženskog pola, starosne dobi od 7 do 77 godina, od kojih su tri devojčice od sedam, deset i šesnaest godina, i 17 muškaraca, starosti od 20 do 70 godina.

Broj pregleda u Кovid ambulanti je u porastu. Samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je 90 pacijenata, dok je prethodna četiri dana, od prošlog petka zaključno sa ponedeljkom, pregledan 241 pacijenat, 18 je hospitalizovano na Odeljenju pneumoftiziologije ZC Negotin, a 5 je upućeno na Infektivnu kliniku Niš.

Zbog povećanog broja pacijenata, od petka nije bilo antigenskih testova i u tom periodu rađeni su serološki i PCR testovi. Testiranje antigenskim testovima je počelo jutros i samo tokom prepodneva urađen je 81 antigenski test. U opštini Negotin trenutno ima 260 aktivnih slučajeva.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin upućuje apel građanima da se ponašaju u skladu trenutne epidemiološke situacije i da se pridržavaju svih mera i preporuka, kako republičkog, tako i lokalnog kriznog štaba.

Izvor: Opština Negotin

Dodaj komentar