Kultura

U Lenovcu održani 46. “Hajduk Veljkovi dani”: Za Hajdučkog harambašu izabran Miloš Mitrović, a hajdučka lepotica je… (FOTO)

U Lenovcu, rodnom mestu čuvenog junaka Vojvode Veljka Petrovića minulog vikenda upriličena je 46. manifestacija „Hajduk Veljkovi dani“ u njegovu čast.

Ova tradicionalna kulturno – umetnička i sportsko- rekreativna manifestaciju otpočela je 18. avgusta polaganjem cveća na spomenik Vojvodi Veljku Petroviću u Zaječaru, a potom i u rodnom selu Hajduk Veljka.

Manifestaciju u Lenovcu otvorio je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je izrazio zadovoljstvo što su  Hajduk Veljkovi dani ove godine okupili više učesnika i posetilaca nego predhodne i obećao da će ova smotra narednih godina biti još bolja i masovnije posećena.

U nastavku programa organizovana su brojna sportska takmičenja, poput onih za hajdučkog harambašu, štitonošu i bećara.

Za Hajdučkog harambašu izabran je Miloš Mitrović, Hajdučki štitonoša je Miloš Miletić, a Hajdučki bećar Predrag Stoilković.

Za Hajdučku lepoticu 46.Hajduk Veljkovih dana izabrana je Sandra Stanojević iz Šljivara.

U kulturno – umetničkom programu nastupili su KUD “Mladost”  iz Čitluka kod Sokobanje i KUD “Nikola Pašić” iz Zaječara.

Organizatori  46.Hajduk Veljković dana su Ustanova “Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu  “Zoran Radmilović” ,Sportski savez grada Zaječara i Mesna zajednica Lenovac, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Foto: Saša Stamenković

Dodaj komentar