Društvo

Turistički potencijali Zaječara na “Beogradskom manifestu”

Turistička organizacija grada predstavlja danas  turističke potencijale Zaječara na trodnevnom porodičnom festivalu Beogradski manifest na Sava promenadi.

Na ovoj sajamskoj manifestaciji  posetiocima danas su predstavljene najatraktivnije destinacije iz Srbije i regiona, manifestacije i autentični gastronomski specijaliteti.

Sajam je podeljen u 10 celina, a zona „Aduti Srbije“ rezervisana je za turističke potencijale, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije. U zoni „Stvaran svet oko nas“ predstavlja se Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti Turistička organizacija Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Poslednji vikend maja u Beogradu,koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti Festivalska zona „Mašta može svašta“ posvećena  najmlađima. Organizovane su i Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena“.

Dodaj komentar