fbpx
Servisne informacije

Tropski dan u Zaječaru, najviša dnevna temperatura čak 42°C

Foto: Canva.com

U Srbiji pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Na severu i zapadu Srbije uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnog pljuska i grmljavine. Južni i jugozapadni vetar u pojačanju, a posle podne i uveče u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24°C, a najviša od 34°C na severu do 42°C na jugoistoku Srbije.

U Zaječaru sunčano i toplo. Duvaće slab vetar sa istoka i severa zemlje, maksimalne brzine do 1.4m/s. Najniža dnevna temperatura iznosi 28°C, a najviša 42°C. Temperatura će dostići svoj vrhunac u periodu od 16h do 17h, a zbog visokog UV indeksa, prema preporukama meteorologa treba izbeći duže zadržavanje na suncu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 01.08.2021. – NEDELJA

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni u odnosu na spolјašnju.

 

Dodaj komentar