fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Tropski dan u Zaječaru, do 36 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano i veoma toplo.

U Srbiji pretežno sunčano i toplo, a na jugu i istoku i veoma toplo. Posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, u planinskim predelima. Vetar slab promenljivog pravca. Najniža temperatura od 16 stepeni do 22 stepena, a najviša od 32 stepena do 36 stepeni.

U Zaječaru sunčano i veoma toplo. Vetar slab, zapadni. Najniža temperatura oko 21 stepen, a najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

weather.com

Za vikend pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom od 30 stepeni do 33 stepena. U planinskim predelima retka pojava poslepodnevnih kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za petak 31. jul 2020.

Usled uticaja biometeorološke situacije hronični bolesnici mogu osećati uobičajene tegobe, ali će termički uslovi biti nešto povolјniji. Reumatski bolovi i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja

Kako javljaju iz AMSS-a u prvoj polovini poslednjeg radnog dana u nedelji saobraćaj je uvek slabijeg inteziteta, dok se već u popodnevnim časovima očekuje pojačan intenzitet. Vanrednih zastoja na glavnim putevima nema, a bez zadržavanja se prolazi i na naplatnim rampama.

Iz AMSS savetuju vozačima, da ukoliko mogu, planiraju vreme putovanja i odluče se za ranije jutarnje ili kasnije popodnevne sate.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na naplatnim rampama nema zadržavanja, kao ni na graničnim prelazima.

Dodaj komentar