fbpx
Politika

U TOKU JE SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici usvojili 4. dopunski budžet grada za 2017.godinu, uvećan za…

Odbonici Skupštine grada Zaječara su na današnjem zasedanju većinom glasova usvojili odluku da u jedinstvenom pretresu odlučuju o 4. dopunskom budžetu grada Zaječara za 2017. godinu, utvrde prosečnu cenu kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanju poreza na imovinu za 2018.godinu, kao i kao i poreza na imovinu za poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige u najopremljenojoj zoni.

Nacrtom odluke o četvrtom dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2017. godinu ukupan budžet uvećava se za oko 5,5 miliona dinara.

Kao obrazloženje za opravdanost uvećanja budžeta navodi se izveštaj ovlašćenog eksternog revizora koji je dao konačan izveštaj javnih preduzeća u likvidaciji (Agencije za ruralni razvoj, Biznis inkubator centra, Fonda za posticaj rađanja dece).

Samo za pomenuta javna preduzeća prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, dug za zaostale zarade i ukupan trošak pre odlaska u likvidaciju iznosi oko 18 miliona dinara, dok će odlazak u likvidaciju svih 11 preduzeća na teritoriji grada građane Zaječara koštati blizu 82 miliona dinara.

* Tu spadaju JP “Urbanizam”, ustanova “Centar ua kulturu”, Ustanova “Gitarijada”, JP “Objedinjena naplata”, JKP “Gradsko saobraćajno preduzeće” Zaječar, Fondacije za podsticanje rađanja, Agencije za ruralni razvoj i “Biznis inkubator centra”.

Direkcija za izgradnju grada Zaječara umesto u likvidaciju, automatski će otići u stečaj, čulo se na zasedanju.

Dodaj komentar