Društvo Servisne informacije

Teretnjaci čekaju sedam sati, na putničkim terminalima GP bez zadržavanja

velike gužve na granicama
photo:printscreen/AMSS kamere

Teretnjaci čekaju sedam sati!

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 5:15 časova, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, a teretnjaci najduže čekaju na GP Batrovci, i to sedam sati.

Na GP Horgoš teretnjaci na izlazu iz zemlje čekaju četiri sata, na Kelebiji pet, na GP Šid tri, na Bogojevu dva sata, a na GP Bezdan 60 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Iz Auto Moto Saveza Srbije podsećaju vozače da zbog visokih temperatura češće kontrlišu rashladnu tečnost u motoru, pritisak u gumama ali i da pokušaju ukoliko je moguće izbegnu vožnju u najtoplijem delu dana.

Umor je uzrok i svake treće saobraćajne nezgode i neizostavan pratilac dugih vožnji, koji je češći u noćnim satima ali i zbog vrelog vazduha i letnjih žega u najtoplijem delu dana, navodi AMSS.

Stanje na putevima

  • Auto-put E-763, petlja Ub – petlja Lajkovac, ka Beogradu, u toku su radovi na zameni odbojne ograde. Od 10. jula od 7 sati do 15 časova, uz zatvaranje preticajne saobraćajne trake u zoni radova.
  • Auto-put E-75, petlja Beška – petlja Maradik, ka Novom Sadu – radovi na kolovozu u sklopu redovnog održavanja. U sredu 10. jula, tokom svetlog dela dana, uz zauzeće vozne i zaustavne saobraćajne trake.
  • Petlja Aerodrom – aerodrom „Nikola Tesla“, podvožnjak u petlji Aerodrom, smer ka Šidu, u toku su radovi na redovnom održavanju. U sredu 10. jula od 8:30 do 15 sati, u zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
  • Auto-put E-763, Ub – Lajkovac, ka Beogradu – radovi na izradi betonskog kanala u putnom pojasu. Radovi će trajati do 15. jula, uz zatvaranje zaustavne saobraćajne trake u zoni radova.
  • Obrenovački put, mesto Umka – radovi na rehabilitaciji i sanaciji oštećenog zastora, do 26. jula, od 7 do 17 sati, uz naizmenično propuštanje vozila.
  • Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar