fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

Teatar iz Bugarske nagrađen najdužim i najsnažnijim aplauzom -ČETVRTE VEČERI FESTIVALA “ZORANOV BRK” MLADOM DIMU DIMOVU (VIDEO)

Komad koji su ljubitelji pozorišne umetnosti imali priliku da pogledaju četvrte večeri festivala je komad „Jedan Džekson viška“, Dramskog teatra „Račo Stojanov“ iz Gabrova u Bugarskoj, a po tekstu Artura Nufilda i režiji Nevene Miteve.

Kompletnu priču sjajno prate i kostimi, muzika i scenografija. Bogate i vrlo komične slike. Erotika i smeh često idu ruku pod ruku.

predstava-bugarska-jedan-dzekson-viska

Malo je reći da je komad oduševio zaječarsku publiku. Gledajući ovu predstavu publika je uživala, smejala se i aplaudirala na otvorenoj sceni iz slike u sliku. Jezička barijera ne postoji.

Ogroman trud celog ansambla, što se itekako videlo na licima glumaca sa kojih je kapao znoj, publika je nagradila najdužim i najsnažnijim aplauzom na kraju izvođenja.

Sve u svemu videli smo urnebesnu komediju, komediju situacije u kojoj je možda i ceo ansambl zaslužio Zoranov brk.

Pa ipak žiri je odlučio, u paleti nekoliko sjajnih tumačenja, da Zoranov brk dodeli Dimu Dimovu.

dimo-dimov-dobitnik

“Još uvek ne mogu da sredim utiske, ali mogu priznati da se trenutno osećam jako prijatno. Sva ta atmosfera u teatru, publika i grad, sve je predivno i zaista se lepo osećam”, istakao je nagrađeni glumac i dodao:

“Jako sam prijatno iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se”.

Nevena Miteva, reditelj komada i upravnik teatra u Gabrovu izrazila je zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i dodala da će zaječarsko pozorište gostovati na međunarodnom pozorišnom festivalu sledeće godine u Bugarskoj, ali i kako ovo nije njihovo prvo gostovanje ovde.

“Naš teatar nije prvi put na ovom festivalu. Mi smo 2004. godine učestvovali na ovoj manifestaciji i upoznati smo sa likom i delom Zorana Radmilovića. Lepe uspomene nosimo sa ovog jako bitnog festivala u vašoj zemlji. Sigurno je da ovo gostovanje predstavlja nastavak jedne uspešne i plodne saradnje”, kaže rediteljka.

Večeras, publika će videti predstavu „Sinovi umiru prvi“, koju je po tekstu Mate Matišića u Narodnom pozorištu Republike Srpske režirao Marko Misirača.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar