Hronika Timočka krajina

Taksisti osumnjičeni za krijumčarenje migranata u Kladovu

ilustracija/pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кladovu, u saradnji sa stanicom granične policije Кladovo, u pojačanoj akciji usmerenoj na suzbijanje krijumčarenja iregularnih migranata, zatekli su sinoć i tokom noći 25 stranih državljana bez dokumenata i uhapsili šestoro taksista koji su ih prevozili.

Policija je sinoć, oko 19.30 sati, u blizini granice kod Кladova, zaustavila T.B. (1996.), M.B. (1972.) i S.R. (1996.) iz Sombora koji su u svojima taksi vozilima prevozili 13 migranata, navodi se u saopštenju.

Takođe, nešto pre ponoći, u blizini granice kod istog mesta, u dva taksi vozila kojima su upravljali A.S. (1987.) iz Sombora i V.J. (1969.) iz Beograda pronađeno je još osam iregularnih migranata, dok je nakon sat vremena zaustavljen i S.S. (1973.) iz Sombora, koji je prevozio četiri stranih državljana.

U ovoj akciji je pronađeno i više od 1.600 evra koji su, kako se sumnja, stečeni krijumčarenjem migranata.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Dodaj komentar