Politika

SzS: Naprednjaci nizom neistina pokušavaju sakriti zloupotrebe koje svakodnevno vrše!

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
Savez za Srbiju

„MOŽETE LAGATI NEKE LJUDE SVE VREME, MOŽETE LAGATI SVE LJUDE NEKO VREME, ALI NE MOŽETE LAGATI SVE LJUDE SVE VREME“ – stoji u saopštenju Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar.

Ovo saopštenje nastalo je kao reakcija na današnje saopštenje GrO SNS Zaječar u kome se nizom neistina pokušavaju prikriti zloupotrebe koje ova stranka svakodnevno vrši na teritoriji cele Srbije.

Na početku da vas naučimo nešto o humanosti. Pravi humanisti svoju humanost pokazuju u tišini bez reflektora i kamera, bez TV ekipa i pompeznih najava i naši članovi to svakodnevno rade, ali ne u ime stranaka, već u svoje lično ime, bez reklamiranja po medijima. Da su vaše namere bile iskrene, uradili bi to na taj način, a ne u prostorijama Srpske napredne stranke i uz prisustvo medija, pa stoga opravdano sumnjamo da vam je zapravo jedini cilj bio reklamiranje vaše stranke.

A sada da se osvrnemo na vaše zloupotrebe i neistine.

Pored zloupotrebe dece u političke svrhe, ovde se radi i o kršenju zakona. Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, član 19. stav 1. jasno kaže na koji način se sredstva političkih stranaka mogu trošiti. Humanitarna aktivnost se ni pod kojim uslovima ne može smatrati političkom aktivnošću. Humanitarne aktivnosti ne spadaju u polje delovanja stranaka. Dakle, protivzakonito,a nije ni etički, pa smo zbog toga i podneli prijavu nadležnim institucijama.

Dalje pitamo odakle Srpskoj naprednoj stranci podaci o socijalno ugroženoj deci, da li je direktorka Socijalnog prekršila zakon i ustupila podatke koje po zakonu nije smela da vam ustupi?

Šta radi direktor jedne javne ustanove u prostorijama Srpske napredne stranke na dodeli paketića i da li ovo spada u zlopotrebu državne funkcije u korist jedne političke organizacije?

Da se osvrnemo sada na neistine koje ste u vašem saopštenju izrekli.

Prvo, predlog Odluke o osnivanju fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, koji su predložili naši odbornici, ne odnosi se na lečenje dece, već na finansijsku pomoć njihovim porodicama, te je jasno da ovakav predlog nije ni u kakvoj suprotnosti sa nadležnostima RFZO. Ostaje pitanje da li ste ovakvu netačnu konstataciju izneli iz neznanja,nepoznavanja sistemskih zakona, nečitanja predloga opozicije, što je postalo praksa vladajuće većine, ili jednostavno iz zle namere?

Drugo, nikada niti jedna opoziciona stranka nije koristila prostorije Dečijeg centra, ni za tribine, ni za promocije, niti je zloupotrebljavala decu iz ovog centra, pa konstatujemo da je sve što ste na ovu temu izrekli gnusna laž, za koju ćete, nadamo se, odgovarati pred sudom.

Treće, što se bojkota i kratkog pamćenja tiče, moramo da vas podsetimo, pošto očigledno slabo pamtite, da je upravo gradonačelnik Boško Ničić bojkotovao rad Skupštine grada Zaječara tokom celog svog opozicionog mandata, a da se vaš predsednik Milan Stanković krio i nije pojavljivao na protestima tadašnje opozicije protiv štetočinske vlasti Saše Mirkovića, već je čuvao svoju fotelju i funkciju u rukometnom Savezu Srbije.

Da rezimiramo, ne trošimo mi pare svih građana Zaječara na 35,000 litara goriva,na nerezonske nabavke cveća i rasvete, na nacrtane tendere za nabavku automobila… već to radite vi. Mi, šta god radili, radimo sopstvenim, a ne budžetskim sredstvima.

I još nešto, kako se ova prepiska saopštenjima ne bi razvijala u nedogled, pozivamo Predsednika vašeg odbora Milana Stankovića na duel sa predstavnikom Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar, da oči u oči iznesemo ko u ovom gradu vrši zloupotrebe. Dajemo vam odrešene ruke da izaberete i televiziju i dan i vreme za taj duel, a jedini uslov koji imamo je da ta emisija ide uživo.

2 komentara

  • a kada su pa oni nesto radili normalno.od kada je dosao ova suludi boško sve same kradje.nikada prljaviji grad.uzas.od džukela ne mozes da prodjes.štroka na sve strane.lopovluk na sve strane.ne prodje dan da se ne čuje ko je šta ukrao.ko je koga namestio i gde.sramota!večito mi plaćamo nečije grehe i lopovluke!

  • a ko je bre pa taj milan staković!!!dupelizac svevisnjem?koji ne zna sta ce sa halenom.selenom?pa treba to odrzavati milane!!!uhvatio si se samo da pratis svevisnjeg u tome.ali on ima pare pa mu je lako!plati pa i ne mora nista da bude.ili ne moze!!! okruženje svevisnjeg katastrofa!od pevaljke,skretničara,taksista,piljara ne moze da se zivi.e pa to je ogledalao grada.nazdravlje!!!!

Dodaj komentar