fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

SAZNAJEMO: Zaječarci “KUPILI” čelnicima Gradske uprave automobile u vrednosti od 10 MILIONA DINARA!!!

ničić i saradnici

Od svih građanima Zaječara obećavanih i najavljivanih kapitalnih investicija i projekata, ovaj za nabavku 5 novih putničkih automobila je po odluci Gradske vlasti, razume se, bio NAJPRIORITETNIJI i od OPŠTEG DRUŠTVENOG ZNAČAJA. Pa je nakon završetka postupka javne nabavke gotovo u dan izabran i dobavljač od kog će automobili biti  kupljeni i to sve na račun građana Zaječara.

Većinu vas najviše od svega interesovalo je koliko će pomenuti automobili biti plaćeni, pa smo se malo pozabavili svojim poslom i istraživačkim novinarstvom i evo šta smo otkrili…

Na pomenuti poziv za podnošenje ponuda u postupku javne nabavke javio se samo jedan ponuđač, pa je po kriterijumu “najniže ponuđene cene” (pošto drugih nije ni bilo) za dobavljača izabrano preduzeće “AUTOČAČAK PROMET” D.O.O. PJ iz Niša, od kojeg je gradska uprava Zaječar ( čitaj GUZ) automobile kupila za “tričavih” 8.329.008,33 dinara bez PDV-a odnosno 9.994.810,00 dinara sa PDV – tj. preko 85.000 EVRA.

Putem javnih nabavki zaječarska Gradska uprava minulih dana nabavila je i mašinu za obeležavanje puteva, kao i multufunkcionalno vozilo, priključna oruđa i opremu za šta je iz budžeta grada (čitaj od GRAĐANA ZAJEČARA) plaćeno preko 36 MILIONA DINARA.

Pa se pitanje samo nameće…

Da li je u trenutku kada grad grca u dugovima, pa se zaječarcima povećavaju nameti za grejanje, vodu, smeće i groblje neophodno “rasipati” MILIONE za nabavku kojekakvih automobila i to sve ponovo na račun građana?!

Mislite o tome…

Da li je tender favorizovao nekog ponuđača?

Da navedeni tender možda favorizuje određenog dobavljača, sumnju je izrazio i Miloš Stojadinović, odbornik u Skupštini grada i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke.

On je 14. avgusta, dok se još nije znalo ni koliko će ponuda stići na svom FB profilu postavio sliku automobila marke “Škoda” i između ostalog napisao: svakom boljem poznavaocu automobila se upali lampica i jasno mu je da je na osnovu dokumentacije ovaj tender nacrtan za samo jednog proizvođača. 

Stojadinović je dalje dodao: Dok ne dobijem odgovor da li je ovo nužna potreba grada ili pranje para vrhuške vladajuće kaste, ostaje mi da gradonačelniku pošaljem ono što mu u dokumentaciji za javnu nabavku fali, sliku jednog od traženih automobila…

fb post milos stojadinovic

Stojadinović je takođe dodao da nema ništa protiv obnove dotrajalog voznog parka, ali je podsetio na obećanje gradonačelnika Boška Ničića da će sve dok se budžet ne konsoliduje funkcioneri koristiti svoja vozila umesto službenih, a da budžet nažalost nije konsolidovan, jer je od planiranih 2,4 milijarde (na godišnjem nivou) za prvih 6 meseci prihod budžeta bio samo 700 miliona dinara.

Na kraju ostaje pitanje da li je ovo jedna u nizu nabavki instruisana od strane centrale SNS-a, poput KEEP LIGHTA za prazničnu rasvetu ili dovođenja Topalka u svaki naprednjački grad po honorar(zluradi bi rekli da je cela manifestacija u našem gradu izmišljena kako bi se grad dotičnom odužio zbog neuspelog dovođenja na Festival hrišćanske kulture)?

7 komentara

 • pa treba svevisnjem da se provaza..kako ce drugacije?kako ce svoja kolca da arči?a i ona nisu njegova..kako da sutra ide za niš???opet se prave spiskovi.proganjaju radnici.opet nastupaju bane,sunčica ,marina sa ucenama.i ko opravdava to sto radnici napustaju svoja radna mesta u 11 sati!!!!ko ce im i kako opravdati izostanke???gde je upravna inspekcija???dokle bre!!!

 • Dok je bio opozicija vozikao se u minikuperu a sad je morao da uskoci u Audi A klase jer u onaj vise nemoze da udje.Bolje da je posetio zubara i neuropsihijatra.Svo troje

 • …uzgred …..koliko su Zajecarci obavesteni o NOVOM Kraku B drumskog aspekta Multimodalnog saobracajnog koridora-Istok (Crnomorskog koridora) …AUTOPUTA koji DOLAZI u Zajecar preko Nikoliceva iz pravca Bora..i prodizava do granice i kroz 16 regiona Bugarske ide do Varne na Crnom moru…Isto kao i ŽELEZNICKI ASPEKT ovog ISTOG koridora…koji ima i treci ,recni -dunavski saobracajni aspekt….SVE i vise nego detaljne informacije o SVOM Koridoru-Istok Zajecarci VEC ODAVNO imaju i u svojoj Gradskoj upravi i u Zajecarskim upravnom okrugu i u Regionalnoj privrednoj komori Zajecar i u Regionalnoj razvojnoj agenciji -RARIS……Samo treba da tammo odu i vide…gde im je blize..jer SVI NAVEDENI IMAJU SVE….? Sto je i normalno….Tako da Zajecarci koji to zele mogu dda znaju sve o ovom TRANSEVROPSKOM korodoru kiji do sada saobracajno veoma,veoma saobracajno skrajnute gradove i Bor i Zajecar pistavlja na JEDAN od samo TRI TRANSEVTOPSKA SAOBRACAJNA PRAVCA ZAPAD-ISSTOK koji povezuju citavu Evropu…A sta takvi koriidori znace za gradove i regione krooz koje prolaze…zna se i oduvek..a to znaju i mala deca…A kome je brze da sazna o ovom Koridoru…samo na Google ili na Youtube…a najbolje na oba….i samo ukuca : koridor istok I ima na desetine podatak i informacija za 2 sekunde…. lako i brzo ?

  • PS…i naravno MS Koridor Istok (CmK) koji preko Bora dolazi do Zajecara…pravcem Majdanpek,Kucevo,Pozarevac….Tako da ce Zajecarci i Borani u buducnosti ici NORMALNIM PRAVCEM za Beograd….a ne NENORMALNIM pravcem u obliku latinicnog slova L..preko Paracina….Jer niko ni u Pariz ne ide preko Berlina…iako moze i tako da stigne u Pariz…. Uzgred…NIJEDAN REGION U EVROPI , SVETU a ni u SRBIJI…se NIKADA I NIGDE NIJE ni DEMOGRAFSKI,NI EKONOMSKI,NI SOCIJALNO NIJE NI OPORAVIO NI RAZVIO…BEZ PRIPADAJUCEG AUTOPUTA,ŽELEZNIČKOG KORIDORA…
   Pa nece ni Zajecar,Zajecarski okrug,Timocka krajina ni Istocna Srbija….Kako da se npr.razvija turizam u ovom regionu… kada su bez autoputa,železnickog koridora…po kriterijumima i standardima turizma u 21.veku ,a i u vec odavno prethodnom 20.veku….svi brojni i predivni turisticki potencijali ovog regiona NEDOSTUPNI…Ili ..zasto je vise od 80 % svih novih investicija u na primlizno i najdalje na 10-15 km od AUTOPUTA Koridora 10….I Zasto se u BUKVALNO SVIM regionima Srbije..OSIM U REGIONU ISTOCNE SRBIJE NJEN KORIDOR ISTOK….grade i projektuju saobracajni koridori.. : Zavrsava Koridor 10 ka Severnoj Makedoniji(?) i Bugarskoj kroz Niski region i Juznu Srbiju,a njegovi ostali delovi kroz Sumadiju ,Pomoravlje, Srem,Backu i Beogradski region vec su izgradjeni…..
   tzv.Koridor 11 kroz Srem ,Posavinu, Sumadiju ,Zapadnu Srbiju,Rasku oblast ka Crnoj gori….. Fruskogorski koridor Novi Sad -Ruma kroz Backu i Srem…..Obilaznica oko Beograda kroz Beogradski region i Banat……Moravski koridor kroz centralni deo Srbije od Čačka preko Kraljeva do Krusevca i dalje……Koridor Uzice -Pozega-Visegrad kroz Podrinje i Zapadnu Srbiju… …Šumadijski koridor Kragujevac-Čacak kroz Šumadiju…Koridor Nis -Merdare Pristina kroz Juznu Srbiju i ykKosmet……Centralno-Banatski koridor Beograd -Zrenjanin …Juzno-Banatski koridor Beigrad -Vrsac…Pristupni koridor Valjevu kroz Zapadnu Srbiju….Y-krak kod Subotice u Backoj…Backo -Banatski koridor Novi Sad-Zrenjanin…ZNACI BAŠ SVI KORIDORI U BAŠ SVIM REGIONIMA SRBIJE ……OSIM Multimodalnog saobracajnog Koridora -Istok (Crnomorskog koridora) u OVOM regionu Istocne Srbije….????…Jedino me interesuje…KOJI JE od ovih koridora,osim Koridora 10….,TRANSEVROPSKI I INTERKONTINENTALAN (Evropa-Azija..preko Crnog mora brodovima od strateskih luka Varne,Burgasa i Konstance do strateskih luka Batumi i Poti..)….a i ima 3 (tri ova vida saobracaja +intermodalni) …kao sto SVE TO ima ovaj ,, koridorzivota,, potpuno demografski,dkonomski i socijalno urusene Istocne Srbije…? KOJI JE TO Koridor od SVIH prethodno navedenih ..? I veliki pozdrav, sa tim pitanjem, za sve Zajecarce koji vode Grad ZA,Regionalnu privrednu komoru-ZA , Razvojnu agenciju RARIS kao ii ZA-upravni okrug ..g.Nicicu,g.Todicu, g.Jovicicu,g.Paunovicu…od onoga koji ih je edukovao o MS Koridoru Kstok…i vidimo se uskoro….kao i SVIM Zajecarcima….Iz ?

Dodaj komentar