Društvo Kultura

Svečano zatvoren 27. Sabor likovnih umetnika: Nova izložba slika koja krasi zaječarski teatar

rpt
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Čast da zatvori ovogodišnji 27. Sabor likovnih umetnika pripala je umetniku Rajku Karišiću koji je istakao da su kolege i on naišli na izuzetno gostoprimstvo, pa tako i inspiracije nije manjkalo. Likovna ostvarenja ove manifestacije ostaće pod krovom Pozorišta ,,Zoran Radmilović“.

Likovni umetnici iz čitave Srbije prethodnih dana su stvarali i družili se u pozorišnom klubu.

Učesnici ovogodišnjeg sabora bili su Dejan Trajković iz Vranja, Miroljub Sretenović iz Kragujevca, Milan Radaković iz Sombora, Adam Puslojić iz Kobišnice, Dragoljub Firulović Džo i Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina, Nina Švajber i Danica Krstić iz Zaječara i Rajko Karišić, koji je i zatvorio ovu manifestaciju.

 

Pomenuti umetnici stvarali su koristeći različite tehnike, boje i kompozicije. Nečiji prioritet i glavna inspiracija bili su portreti, dok su drugi bili slobodnih pokreta i stvarali nešto apstraknije slike. Ono što je sigurno – Grad Zaječar je obogaćen velikim delima i nakon ovogodišnjeg Sabora likovnih umetnika.

,,Pokušaćemo da u ovom periodu, do početka sledećeg Sabora likovnih umetnika ovde u Zaječaru, ova dela koja su nastala na ovogodišnjem Saboru i jedan broj dela po izboru domaćina od prethodnih saziva prikažemo u svakom mestu, gradu iz kojih su došli učesnici“, istakao je Rajko Karišić. 

Čitavo izlaganje pratila je prezentacija na kojoj je prikazan boravak i momenti stvaranja od strane sada već naših likovnih umetnika.

Organizator 27. Sabora likovnih umetnika u Zaječaru bilo je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Dodaj komentar