FOTO: printscreen/youtube.com

Treći Filmski festival duhovnog dokumentarnog filma u okviru 4. Festivala hrišćanske kulture svečano je zatvoren u zaječarskom pozorištu 7. septembra. Prikazano je 15 filmova koji su se takmičili za glavne nagrade, a po oceni stručnog žirija i za nagradu publike. Na projekciji filma ,,Kralj Petar“ u zaječarskom pozorištu govorio je producent filma Lazar Ristovski.

Dodeljene su nagrade i priznanja ove trodnevne manifestacije, a Festival hrišćanske kulture u Zaječaru nastavlja se danas, 10. septembra, od 16 do 19 sati, Školom ikonopisa u ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Proteklih dana prikazano je 15 filmova sa duhovnom, porodičnom i kulturnom tematikom, koji su se takmičili za glavne nagrade, a po oceni stručnog žirija i za nagradu publike.
Viđeni su filmovi autora iz: Rusije, Ukrajine, Belorusije, Jermenije, Donjecke Republike-Ukrajine, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije, Etiopije, Izraela, SAD-a i naravno filmovi domaćih autora.

Tokom Filmskog festivala duhovno-dokumentarnog filma u Zaječaru, publika je imala prilike da pogleda domaći film „Kralj Petar“. Na projekciji filma ,,Kralj Petar“ u zaječarskom pozorištu govorio je producent ovog filma Lazar Ristovski.

FOTO: Eparhija timočka

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru nastavlja se danas, 10. septembra, od 16 do 19 sati, Školom ikonopisa u ŠOSO „Jelena Majstorović“. Školu ikonopisa vodi protomajstor Stanoje Bogićević. Od 19 sati u Gostoprimnici biće održano poetsko veče i promocija knjige veroučitelja Spasoja Joksimovića. Gost na promociji biće dr Jana Aleksić.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here